Την εξαίρεση του κυνηγιού και της παράκτιας αλιείας από το lockdown, και την άσκησή τους τηρουμένων συγκεκριμένων μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωνοϊού, ζητούν μέσω της πλατφόρμας avaaz.org – Community Petitions, λάτρεις των εν λόγω χόμπι.

Lockdown: Συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές, κυνηγοί και ερασιτέχνες ψαράδεςΤο αίτημά τους και τα επιχειρήματά τους, έχουν ως εξής:

“Στο πλαίσιο του καθολικού lockdown που τέθηκε σε ισχύ στη χώρα από τις 7 Νοεμβρίου 2020 στις 6 το πρωί για τον περιορισμό της διασποράς του covid-19, απαγορεύονται κάθε είδους υπαίθριες δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένων της ερασιτεχνικής αλιείας καθώς και της θήρας (κυνήγι). Ζητάμε από την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να επιτρέψει στους ερασιτέχνες αλιείς καθώς και στους κυνηγούς την ενασχόληση με τις εν λόγω δραστηριότητες, καθώς:
1) Τόσο η παράκτια αλιεία όσο και το κυνήγι, αποτελούν μοναχικά σπορ που διεξάγονται σε απομακρυσμένες τοποθεσίες και ως εκ τούτου δεν μπορεί η ενασχόληση με τις εν λόγω δραστηριότητες να αποτελέσει αιτία δημιουργίας εστιών μετάδοσης covid-19.
2) αποτελούν τρόπο τόσο σωματικής όσο και πνευματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους κοντά στη φύση και μακριά από τον συνωστισμό.
Σεβόμενοι τη κατάσταση και τις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε εξ αιτίας της πανδημίας, προτείνουμε και αποδεχόμαστε την επιβολή μέτρων που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να κάνουμε το χόμπι μας με ασφάλεια, όπως:
1) μέγιστος αριθμός ατόμων ανά ψαρευτική ή κυνηγετική εξόρμηση, δύο άτομα, τηρουμένων των απαραίτητων αποστάσεων.
2) υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας όπως σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
3) απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Νομού μόνιμης κατοικίας.
4) υποχρεωτική αποστολή σχετικού sms δήλωσης μετακίνησης για σωματική άσκηση η έντυπης δήλωσης.
Επιτρέψτε μας να κάνουμε το χόμπι μας νόμιμα και να ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην άσκηση μακριά από εστίες συνωστισμού και πολυπληθείς πλατείες και πάρκα”.