Την 1η Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, διαδικτυακά, η τελετή για την «Ευρωπαϊκή Προσβάσιμη Πόλη 2021» προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που είναι η 3η Δεκεμβρίου.

Η φετινή τελετή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κομοτηνή καθώς ο Δήμος Κομοτηνής είναι ένας από τους έξι φιναλίστ που διεκδικούν τον τίτλο, από τις πενήντα συνολικά αιτήσεις, μαζί με τους Δήμους Φλωρεντίας από την Ιταλία, Bremerhaven από τη Γερμανία, Gdynia και Poznań από την Πολωνία, και Jönköping από την Σουηδία.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 ώρα Ελλάδας, και το κοινό μπορεί να την παρακολουθήσει στον σύνδεσμο https://destree.eventsair.com/edpd-2020/registrationedpd/Site/Register με την προϋπόθεση εγγραφής μέχρι τις 27 Νοεμβρίου.

Τα εν λόγω βραβεία απονέμονται για 11η χρονιά και μέχρι σήμερα έχουν λάβει μέρος συνολικά 425 πόλεις.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά, ισπανικά και πολωνικά, με υπότιτλους στα αγγλικά.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση:

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τελετή, μπορούν να τις λάβουν στην ιστοσελίδα:  https://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=88&eventsId=1748&furtherEvents=yes.

5b6c6542 access city award