Την Πέμπτη 28/9 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δίαυλος ενημέρωσης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για την απασχόληση και τις επενδύσεις/ #InvestinRodopi», που αποσκοπεί στην προώθηση πρωτοβουλιών της Ε.Ε. υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων, ιδίως του Επενδυτικού Σχεδίου (Juncker), και το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και την Αναπτυξιακή Ροδόπης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και του Δήμου Κομοτηνής, διοργανώνεται «ζωντανή» συζήτηση μέσω Facebook (στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/edickomotini), με θέμα “Δήμος Κομοτηνής – Εξωστρέφεια και Ευρωπαϊκά Προγράμματα”, στην οποία θα συμμετάσχουν η επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Κομοτηνής, Λουίζα Σαλτσίδου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Κομοτηνής, Δημήτρης Γκαρτσώνης.

Οι άξονες της συζήτησης θα είναι:

  • Συνοπτική παρουσίαση των προτεραιοτήτων του Δήμου Κομοτηνής αναφορικά με τα συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ).
  • Αναφορά των κυριότερων έργων που υλοποιήθηκαν, αλλά και εκείνων που σχεδιάζονται μέσω ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων (ΕΣΠΑ).
  • Παρουσίαση των σημαντικότερων έργων ευρωπαϊκής διακρατικής συνεργασίας που υλοποιήθηκαν και που θα υλοποιηθούν από τον Δήμο Κομοτηνής.
  • Οι προοπτικές της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στην υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων αλλά και ευρωπαϊκών διακρατικών προγραμμάτων.

LIVEΣτόχος της δράσης, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/9 και ώρα 12 το μεσημέρι, είναι η διαδραστική και εξατομικευμένη πληροφόρηση των πολιτών, μέσω απαντήσεων στις δικές τους ερωτήσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις αλλά και τον Δήμο.

Περισσότερες πληροφορίες: http://investinrodopi.europedirectkomotini.eu/ και στα κοινωνικά δίκτυα με το hashtag #InvestinRodopi.