Ύστερα από αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάσθηκε η ληστεία σε βάρος 84χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε χωριό της Καβάλας.

Το ίδιο μεσημέρι συνελήφθησαν στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 42 και 37 ετών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία από αστυνομικούς τους Αστυνομικού Τμήματος Νέστου.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο μετέβησαν στο σπίτι του 84χρονου σε χωριό της Καβάλας, όπου με το πρόσχημα αγοραπωλησίας, μπήκαν στο εσωτερικό του. Ακολούθως, αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας τον 84χρονο, αφαίρεσαν από την κατοχή του και από το χώρο του σπιτιού ένα ρολόι χειρός και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με το παραπάνω όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δύο δράστες.

Στην κατοχή τους και το εσωτερικό του αυτοκινήτου που επέβαιναν, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα και το ρολόι, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ και το παραπάνω όχημα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση για κλοπή, ενώ και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.