Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου θα έχουν την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι αντιπροσωπείες μαθητών και της σχολικής εφορείας του ιεροσπουδαστηρίου Χαϊριγιέ Κομοτηνής, με τη διαμεσολάβηση του Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουσταφά Μουσταφά, μετά την πολυήμερη κατάληψη του σχολείου με αίτημα τη διαμόρφωση του τουρκόγλωσσου προγράμματος μαθημάτων όπως σε όλα τα μειονοτικά σχολεία.

Σε ανακοίνωσή του το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο του ιεροσπουδαστηρίου, αναφέρει: Ενημερωθήκαμε ότι οι βουλευτές μας θα συναντηθούν με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, για την επίλυση δίκαιων και εύλογων αιτημάτων μας σχετικά το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου μας. Μετά από την εξέλιξη αυτή και κατόπιν συζητήσεων που πραγματοποιήσαμε μεταξύ μας, αποφασίσαμε να αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας”. Θα βρισκόμαστε όμως σε αναμονή της απάντησης εκ μέρους του Υπουργείου σχετικά με τα δίκαια και εύλογα αιτήματά μας ως προς το ωρολόγιο πρόγραμμα, προκειμένου να αποφασίσουμε για τις τυχόν περαιτέρω δράσεις μας”.   

Εκ μέρους δε της σχολικής εφορείας των γονέων και κηδεμόνων εκδόθηκε η ανακοίνωση: “Πληροφορηθήκαμε σχετικά με την αναστολή της κατάληψης εκ μέρους των μαθητών του σχολείου μας. Στηρίζουμε την οποιαδήποτε απόφαση που θα λάβουν τα παιδιά μας και δηλώνουμε ότι νιώθουμε περήφανοι για την υπεύθυνη και ψύχραιμη στάση τους. Ελπίζουμε πλέον να δείξει την ίδια υπευθυνότητα και σύνεση και το Υπουργείο Παιδείας και οι συναρμόδιοι φορείς ως προς την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων των μαθητών του σχολείου μας”.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, από τη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανακοινώθηκε οτι αίρεται η απόφαση για μεταστέγαση από αύριο του διδακτικού έργου του σχολείου, και οτι από σήμερα συνεχίζεται κανονικά στις εγκαταστάσεις του.