Στο πλαίσιο του φετινού Let’s Do It Greece, υπό τον τίτλο “Εθελοντισμός και Νεολαία – Μαθητές, φοιτητές, νέοι, σε πρωταγωνιστικό ρόλο”, και με το κεντρικό καθιερωμένο σύνθημα “Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”, ο Δήμος Κομοτηνής (Διεύθυνση Περιβάλλοντος) και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης / Europe Direct Κομοτηνής με τις εθελοντικές του ομάδες, και τη συμμετοχή των Προσκόπων Ροδόπης, του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, της μη κερδοσκοσπικής οργάνωσης Τ.Ο.Ρ.Α. (Τοπική Οικονομία Ροδόπης) “Αλλάζω”, των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομοτηνής, του νεανικού τμήματος Κομοτηνής του Ε.Ο.Π.Ε. (Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων), της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», και πολλών εθελοντών, θα πραγματοποιήσουν δραστηριότητες καθαρισμού και εξωραϊσμού της περιοχής.

  • Για τη φετινή χρονιά, βασικό πεδίο δράσης ορίστηκε το περιαστικό άλσος της Νυμφαίας. Το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 10:30 στο Δημαρχείο Κομοτηνής από όπου οι συμμετέχοντες θα αναχωρήσουν όλοι μαζί. Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν, μπορούν το δηλώσουν στα τηλέφωνα 25310 82055 και 6988590985.
  • Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα και ώρα, ο πολιτιστικός σύλλογος «Γυναίκα και Δημιουργία» θα δενδροφυτεύσει τον εξωτερικό χώρο της Στέγης «ΑΞΙΖΩ» του συλλόγου ατόμων με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι».

“Στόχος δεν είναι να γίνουν απλώς καθαρισμοί από στερεά  απόβλητα, αλλά να συνεργαστούμε προς μία κατεύθυνση που προωθεί την αλλαγή της νοοτροπίας των ανθρώπων γύρω μας και την ανάδειξη της σημασίας να διατηρούμε την εικόνα της περιοχή μας καθαρή, δείχνοντας έτσι την αγάπη μας προς αυτήν”, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Το Let’s do it Greece 2018 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες εθελοντισμού στην Ελλάδα, και πραγματοποιείται την ίδια μέρα σε περισσότερα από 1.200 σημεία ολόκληρης της χώρας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και τόλμησαν να κυνηγήσουν το όνειρό τους, δηλαδή να ενώσουν όλη την Ελλάδα, ένα όνειρο που πραγματώνεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά.

Η δράση αποκτά κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη απήχηση, και μετά την περσινή επιτυχία με τη συμμετοχή του 1% του ελληνικού πληθυσμού, ο φετινός στόχος είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές με περισσότερες από 2.000 δράσεις σε ολόκληρη τη χώρα.