Λαιμός-Μάργκοβα Νόγκα | Νέο Σημείο Διέλευσης στα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας στον Δήμο Πρεσπών

Το Υπουργείο Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης συνδράμει στη δημιουργία του νέου συνοριακού σημείου διέλευσης Λαιμός-Μάργκοβα Νόγκα στον Λαιμό του Δήμου Πρεσπών, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο για την ένταξη για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».
Screenshot_657

Στην πρώτη φάση συμμετείχε στο εταιρικό σχήμα του έργου BorPress που αφορά στην ωρίμανση των απαραίτητων τεχνικών μελετών.

Για τη δεύτερη φάση που αφορά στην κατασκευή των εγκαταστάσεων, στήριξε την εξασφάλιση έγκρισης χρηματοδότησης ύψους περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα- Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2021-2027».

Στο έργο “BorPress” το Υπουργείο Εσωτερικών/Μακεδονίας-Θράκης με μονάδα υλοποίησης το Τμήμα Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων και Περιφερειακής Πολιτικής, συμμετείχε ως εταίρος με κύριο αντικείμενο την επικοινωνία–διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου και την προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Το έργο ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2023.

Οι τεχνικές μελέτες έχουν υποβληθεί σε επίπεδο οριστικής μελέτης από την ANKO Δυτικής Μακεδονίας  Α.Ε. /Οργανισμός Τοπικής Ανάπτυξης στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood