“Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Κομοτηνής: Η Δημοτική Αρχή να πιέσει την Κυβέρνηση για τη χορήγηση των σχολικών γευμάτων

Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή που δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα τίποτα για να ξεκινήσει και να διευρυνθεί το πρόγραμμα.
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗΣ

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση της έναρξης χορήγησης των σχολικών γευμάτων στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής, απευθύνει η παράταξη της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δια του επικεφαλής της, δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Λεβέντη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Διανύοντας ήδη τον τέταρτο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς, και παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, υπάρχει απαράδεκτη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος σχολικών γευμάτων για τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Κομοτηνής, ενώ στους υπόλοιπους Δήμους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, καλύπτοντας όμως και σε αυτούς ένα μικρό ποσοστό των πραγματικών αναγκών.

Την ώρα που η ακρίβεια σε βασικά είδη διατροφής στερεί την κάλυψη βασικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας, με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για την ανεργία των νέων, την ενεργειακή φτώχεια, την ανέχεια, σε επίπεδο Ε.Ε., με τραγικά θύματα συνανθρώπους μας που καίγονται μέσα στα σπίτια τους στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, όπως στην πολύ πρόσφατη περίπτωση της ηλικιωμένης στην Κομοτηνή, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί.

Οι περισσότεροι από τους μαθητές της Κομοτηνής, πολλοί από τους οποίους στερούνται ακόμη και τη σίτιση λόγω του χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος, εξαιρούνται από το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων, αφού σ’ αυτό συμμετέχουν μόνο τα 14 σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (1ο, 3ο, 6ο, 7ο, 9ο, 11ο, 12ο δημοτικά σχολεία, 2ο, 3ο, 4ο μειονοτικά δημοτικά σχολεία, τα δημοτικά σχολεία Καλλίστης, Κοσμίου, Ροδίτη, και το μειονοτικό δημοτικό σχολείο Μάστανλη), από τις περίπου 80 σχολικές μονάδες που λειτουργούν στον Δήμο. Την ίδια στιγμή, για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει γνωστοποιηθεί ότι μένουν εκτός από την πρώτη φάση του προγράμματος, σχολεία όπως το 8ο Δημοτικό, τα οποία «θα μπουν στο πρόγραμμα εφόσον δεν καλυφτεί ο μέγιστος αριθμός μερίδων που προβλέπεται». Δηλαδή, «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι».

Η απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ευθύνη έχει και η δημοτική αρχή που δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα τίποτα για να ξεκινήσει και να διευρυνθεί το πρόγραμμα.

Με τον «δύσκολο» χειμώνα μπροστά μας, και τους μαθητές να κινδυνεύουν να κάνουν τα μαθήματα σε παγωμένες σχολικές αίθουσες, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς την εξασφάλιση της απαραίτητης διατροφής, καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Ερωτάται ο κ. Δήμαρχος τι πρόκειται να πράξει ώστε:

  • Να πιέσει την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων στον Δήμο Κομοτηνής με εξασφάλιση ποιοτικής και επαρκούς σίτισης.
  • Να διευρυνθεί το πρόγραμμα και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής ώστε να μη βρεθεί κανένα παιδί που το έχει ανάγκη υποσιτισμένο».
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood