Τους Σοφάδες Καρδίτσας και τον Τύρναβο Λάρισας επισκέφθηκαν οι Εβρίτες της Ροδόπης το τριήμερο της Αποκριάς 9-11 Μαρτίου, συμμετέχοντας ενεργά στις εκεί αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης με εξηκονταμελή αποστολή βρέθηκε στους Σοφάδες Καρδίτσας ύστερα από πρόσκληση που δέχτηκε από τον Μορφωτικό Σύλλογος Σοφάδων για να συμμετάσχει στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του τοπικού ομώνυμου Δήμου. Οι Εβρίτες Ροδόπης έλαβαν μέρος στο παραδοσιακό μέρος των εκδηλώσεων παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικούς χορούς και τραγούδια της Θράκης, ενώ στην καρναβαλική παρέλαση Κσυμμετείχε ως “Red Εβρίτες”.

Την Καθαρά Δευτέρα ο Σύλλογος Εβριτών βρέθηκε στον Τύρναβο παρακολουθώντας από κοντά και συμμετέχοντας στο μοναδικό και ξεχωριστό παραδοσιακό έθιμο  “Μπουρανί”.

Όλα τα μέλη της αποστολής επέστρεψαν στην Κομοτηνή με τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτή την τριήμερη εξόρμηση στον θεσσαλικό κάμπο, που εκτός από τη συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις περιλάμβανε και επισκέψεις στην Καρδίτσα, στη Ρεντίνα και στα μουσεία της, καθώς και στα Λουτρά Σμοκόβου όπου διέμενε η αποστολή.