Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας

Χωρητικότητας 600 κρατουμένων - Μεταφέρθηκαν οι πρώτοι 38 | Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα λειτουργεί με σύγχρονες προδιαγραφές»
19012024yfypourgosdrama (9)

Τη δεύτερη επίσκεψή του στο νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας, στις λίγες μέρες που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Τον Υφυπουργό υποδέχθηκε ο Διευθυντής του καταστήματος, κ. Σταμπουλής, ενώ τον συνόδευε ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Κυριαζίδης.

Ο Υφυπουργός ξεναγήθηκε στις νεόδμητες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για τις συνθήκες λειτουργίας, με έμφαση στα θέματα ασφάλειας και καθημερινής διαβίωσης κρατουμένων και προσωπικού.

Στο Σωφρονιστικό Κατάστημα ήδη μεταφέρθηκαν οι πρώτοι 38 κρατούμενοι, κυρίως από τα καταστήματα Νιγρίτας Σερρών και Κομοτηνής, ενώ έχει συνολική χωρητικότητα 600 κρατουμένων.

Σταδιακά αναμένεται να καλυφθούν οι θέσεις και να διαμορφωθούν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλείας, ούτως ώστε το επόμενο διάστημα να φιλοξενήσει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων.

«Πρόκειται για μία φυλακή σύγχρονων προδιαγραφών όπως αρμόζει σε ευρωπαϊκή χώρα, και είμαστε πολύ περήφανοι που επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τη λειτουργία της. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να αναμορφώσουμε τον σωφρονιστικό χάρτη της χώρας, ενώ έχουμε θέσει εξαρχής συγκεκριμένους στόχους: Τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στο σύνολο των καταστημάτων που διαθέτει η χώρα, τη διαχείριση του υπερπληθυσμού των κρατουμένων, την ενίσχυση του προσωπικού, των υπηρεσιών της υγείας, της μετασωφρονιστικής μέριμνας και των διαδικασιών εκπαίδευσης και επανένταξης των κρατουμένων. Κι όλα αυτά, μέσα από τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων υποδομών και την κατασκευή νέων σύμφωνα με σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και καλές πρακτικές», τόνισε ο Υφυπουργός.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας όπου τον υποδέχθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Καπελάκης. Ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και το σπουδαίο έργο που προσφέρουν τα άξια στελέχη της αστυνομίας. «Δουλεύουμε ήδη σκληρά ως νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για την ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση του ρόλου του Έλληνα Αστυνομικού, αλλά και την άμεση εγκαθίδρυση στην κοινωνία του αισθήματος της ασφάλειας, ως θεμελιώδους δικαιώματος. Διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες», τόνισε ο κ. Νικολακόπουλος.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας Ξεκίνησε τη λειτουργία του το νέο Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood