Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας και ποδηλατοδρόμου στο ύψος του Οικισμού Κοσμίου

Θα έχει μήκος 33 μέτρων και πλάτος 16,75 από τα οποία τα 11 καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 από πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο.
42e87c2c-106606973_1886529571477111_8790239192625140626_n

Το έργο «Καθαίρεση υπάρχουσας γέφυρας του ποταμού “Τρελοχείμαρρου” επί της Επαρχιακής Οδού Κομοτηνής-Κοσμίου-Ξυλαγανής | Κατασκευή νέας στην ίδια θέση | Ρυθμίσεις κυκλοφορίας οχημάτων», εξετάστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Μανώλης Ταπατζάς και στην οποία συμμετείχαν, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ροδόπης, ο ανάδοχος του έργου, Σπύρος Γαλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Έργων, Πολεοδομίας & Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρης Καρασταύρου, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κομοτηνής, Δέσποινα Πάσσου, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, Σταύρος Βαργεμιτζίδης, και εκπρόσωποι του υπεραστικού καθώς και του αστικού ΚΤΕΛ.

Η νέα γέφυρα θα έχει μήκος 33 μέτρων και πλάτος 16,75 από τα οποία τα 11 καταλαμβάνονται από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας και τα υπόλοιπα 5,75 από πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομο.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας και ποδηλατοδρόμου στο ύψος του Οικισμού Κοσμίου

Συγχρόνως προβλέπεται η προσαρμογή-βελτίωση του τμήματος της Οδού από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της ΕΡΤ Κομοτηνής έως και την είσοδο του Οικισμού Κοσμίου, συνολικού μήκους 1 χιλιομέτρου, με την πρόσθετη κατασκευή ποδηλατόδρομου πλάτους 2 μέτρων.

Εν όψει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων των οχημάτων που θα ισχύσουν κατά το χρονικό διάστημα της υλοποίησης του έργου, κατατέθηκαν προτάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς. Η σχετική επιτροπή προτείνει εναλλακτικές διαδρομές εισόδου-εξόδου στον Οικισμό του Κοσμίου κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Το έργο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, τυπικά έχει ξεκινήσει με τη μετατόπιση αγωγών και δικτύων υδροδότησης, ρεύματος, αποχέτευσης και φυσικού αερίου, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν το καλοκαίρι και να ολοκληρωθούν σε πέντε μήνες.

Τον Ιούλιο του 2020 το περιφερειακό συμβούλιο ΑΜ-Θ είχε ανάψει το πράσινο φως για την κήρυξη των αναγκαίων αναγκαστικών απαλλοτριώσεων· τον Σεπτέμβριο του 2020 ο τότε Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε υπογράψει τη χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ· ενώ στις 20 Δεκεμβρίου του 2022 είχε υπογραφεί η σύμβαση κατασκευής του έργου.

“Eίναι ένα έργο που σχετίζεται με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, έργο που θα δώσει πολλές λύσεις”, δήλωσε σχετικά ο κ. Ταπατζάς.

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας και ποδηλατοδρόμου στο ύψος του Οικισμού Κοσμίου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood