Ξεκίνησαν οι επιχειρησιακές παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής για την πυροπροστασία

Έμφαση στο δάσος της Νυμφαίας.
ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (1)

Εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2023 ο Δήμος Κομοτηνής ξεκίνησε μια σειρά παρεμβάσεων με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα και με την πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας. Ο σχεδιασμός στηρίζεται στην αγαστή συνεργασία όλων των συνεργαζόμενων φορέων με αντικειμενικό σκοπό την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.  

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Από τα τέλη Απριλίου τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου Κομοτηνής ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης των δασικών οδών της Νυμφαίας εσωτερικά, καθώς επίσης των οδών πρόσβασης προς το δάσος. Ο Δήμος Κομοτηνής εκτός από τη συντήρηση και τον καθαρισμό από ξερά χόρτα του δημοτικού οδικού δικτύου, συνδράμει με μηχανήματα (γκρέιντερ, φορτωτές εκσκαφείς, φορτηγά με αμμοχάλικο), για τη βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου που είναι αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Δασών, προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά και σε αποκαταστάσεις του δασικού οδικού δικτύου στην περιοχή της Νυμφαίας, στην περιοχή των Παρχαρίων και στο πυροφυλάκιο Πανδρόσου, οι οποίες είναι σε εξέλιξη. Δημιουργεί ακόμη αντιπυρικές ζώνες με ισοπεδωτή γαιών γύρω από καλλιεργημένες και μη εκτάσεις που συνορεύουν με το δάσος.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Εφαρμόζεται το πρόγραμμα εντοπισμού ιδιοκτητών εγκαταλελειμμένων οικοπέδων στο πλαίσιο εφαρμογής της σχετικής Πυροσβεστικής  Διάταξης. Για την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε πρόσφατα στην πρόσληψη δέκα εποχικών εργαζομένων με σκοπό να γίνουν οι καθαρισμοί των οικοπέδων εντός οικισμών και εκτός σχεδίου πόλεως όταν πρόκειται για οικόπεδα με κτίσμα. Επίσης διενεργούνται καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων όπου γίνεται ρίψη μπαζών, απορριμμάτων, κλαδιών, κ.λπ.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΝΤΙΚΑΣΤΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Στα σημεία όπου γίνονται οι καθαρισμοί αλλά και σε σημεία επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς, τοποθετούνται πληροφοριακές πινακίδες για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς. Επιπλέον, συντηρούνται οι υπάρχουσες όταν υπάρχουν φθορές.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΥΔΡΟΣΤΟΜΙΑ

Η ΔΕΥΑΚ  αναλαμβάνει τη συντήρηση των πυροσβεστικών υδροστομίων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής η οποία πραγματοποιεί ελέγχους καλής λειτουργίας. Η ΔΕΥΑΚ τοποθετεί νέους κρουνούς σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΠΥ.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης δήλωσε σχετικά: «Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες δεν βοηθούν τις εργασίες. Ο Δήμος Κομοτηνής προχωρά συντονισμένα και φέτος στην ορθή και έγκαιρη προετοιμασία για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Η συνεργασία μας με όλους τους φορείς μέσα από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κομοτηνής, είναι άριστη. Ζητούμε όμως τη συνδρομή όλων των δημοτών αλλά και των επισκεπτών για να διατηρήσουμε ακέραιο τον πνεύμονα πρασίνου που είναι το δάσος της Νυμφαίας, και να αποτρέψουμε τις δασικές πυρκαγιές. Είναι βασικό να τηρούμε τη νομοθεσία, να σεβόμαστε το περιβάλλον, ειδικά το δάσος που προσφέρεται για αναψυχή και άθληση, χωρίς να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε ιδιοκτήτες του αλλά απλοί φιλοξενούμενοι». 

Ξεκίνησαν οι επιχειρησιακές παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής για την πυροπροστασία Ξεκίνησαν οι επιχειρησιακές παρεμβάσεις του Δήμου Κομοτηνής για την πυροπροστασία

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood