Σημαντικές αποφάσεις για την αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής, έλαβαν σε συνεδριάσεις τους δια περιφοράς το δημοτικό συμβούλιο και η οικονομική επιτροπή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών.
Κομβική απόφαση για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών και λειτουργίας του Δήμου, που θα δώσει νέες προοπτικές στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αποτελεί η έγκριση του ορισμού μελών της επιτροπής διενέργειας ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου «Επισκευή-συντήρηση του κτιρίου του Δημαρχείου Σαπών», γεγονός που σημαίνει ότι ξεκίνησαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.
Η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου προγραμματισμού και υψηλής προτεραιότητας για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, πηγάζει από την απουσία εδώ και 25 χρόνια σημαντικών έργων αποκατάστασης και συντήρησης του δημαρχιακού καταστήματος.
Επίσης ύστερα από αδράνεια ετών, που οδήγησε σε απαξίωση σημαντικής δημοτικής τουριστικής περιουσίας, ελήφθησαν αποφάσεις αξιοποίησης εκ νέου και με νέες προοπτικές, μέσω δημοπρατήσεων, του Τουριστικού Περιπτέρου στη θέση «Δενδράκι» Σαπών, των Τουριστικών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Σαπών, των Καταλυμάτων Καταφυγίων στα Κασσιτερά και του Τουριστικού Περιπτέρου Ιμέρου.
Ακόμη, αποφασίστηκε η απαλλαγή των γονέων από την υποχρέωση καταβολής τροφείων στους Παιδικούς Σταθμούς Σαπών και Ξυλαγανής για το χρονικό διάστημα που παραμένουν κλειστοί λόγω της πανδημίας, και τέλος εγκρίθηκε η διαγραφή από τους βεβαιωτικούς καταλόγους οφειλών 114 δημοτών από φόρους και τέλη.

φωτό: xronos.gr