Ένας σημαντικός, υψηλής αξίας και αποστολής, τοπικός αναπτυξιακός παράγοντας του Δήμου Μαρωνείας–Σαπών, το Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών, αποκτά ξανά μετά από πολλά χρόνια τον ρόλο του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής.
Εδώ και μια δεκαετία, με ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεων του Δήμου, το Κατασκηνωτικό Κέντρο είχε εγκαταλειφθεί χωρίς κανένα ενδιαφέρον για την προστασία του, με αποτέλεσμα τα πολλαπλά φαινόμενα καταστροφών, βανδαλισμού και κλοπών, που οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του.
Ξαναζωντανεύει το Κατασκηνωτικό Κέντρο ΠετρωτώνΗ νυν δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας τη δυνατότητα το Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή του κατασκηνωτικού θεσμού στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, ξεκίνησε με συνεργεία του Δήμου τις διαδικασίες αποκατάστασης των υποδομών και του περιβάλλοντός του, ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών να μεταμορφωθεί ξανά σε πρότυπη, αναβαθμισμένη, οργανωμένη κατασκήνωση.
Ξαναζωντανεύει το Κατασκηνωτικό Κέντρο ΠετρωτώνΤο Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών στη διάρκεια της εύρυθμης λειτουργίας του (1998-2002), είχε συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική, κοινωνική, πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη της περιοχής, ενώ ιδιαίτερη ήταν η άρτια και υπεύθυνη φιλοξενία παιδιών αποδήμων, κατασκηνωτών από τρίτες χώρες, συλλόγων, σωματείων και οργανώσεων της περιοχής.
“Στοχεύουμε να ξανακάνουμε το Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών, στολίδι της Ροδόπης, με ασφαλείς και λειτουργικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις σε ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους”, αναφέρει ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος.
Ξαναζωντανεύει το Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών Ξαναζωντανεύει το Κατασκηνωτικό Κέντρο Πετρωτών