Με το Ράλι Ακρόπολης μεταξύ των αναπληρωματικών αγώνων, ανακοινώθηκε αργά το βράδυ χθες Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για το 2021.

Είναι η πρώτη φορά μετά από το 2013 που η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς του WRC, γεγονός στο οποίο οδήγησαν τρεις λόγοι:

  1. Οι προσπάθειες και οι συνεχείς επαφές του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με παράγοντες της FIA και του promoter. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα δύο ομάδες του WRC (Toyota, Hyundai), επέλεξαν να επισκεφθούν την Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές τους και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
  2. Η εκπεφρασμένη κυβερνητική βούληση να επαναφέρει τη χώρα μας στο πρόγραμμα του WRC και του ERC, προσδοκώντας διεθνή προβολή, θεματικό τουρισμό, και επικοινωνία καλών πρακτικών όσον αφορά την οδική ασφάλεια.
  3. Η ανάγκη σχεδιασμού ενός ρεαλιστικού προγράμματος αγώνων εντός Ευρώπης, λόγω πανδημίας.

Οι προοπτικές που ανοίγονται για την Ελλάδα μπορούν να γίνουν αντιληπτές εάν ληφθεί υπόψη ότι φέτος η Εσθονία κλήθηκε να αναπληρώσει αγώνα. Η επιτυχία της στην διοργάνωση είχε ως αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2021. Σε κάτι ανάλογο, με αντίστοιχες αναπληρώσεις το 2021, στοχεύει και η χώρα μας.

Η Επιτροπή Διεκδίκησης Αγώνων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, σε αγαστή συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την ΟΜΑΕ, συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη σε άμεσο χρόνο, εφόσον κληθεί, να ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο στην αναπλήρωση κάποιου αγώνα WRC το ερχόμενο έτος.

Εδώ η ανακοίνωση της FIA: https://www.fia.com/news/fia-announces-world-motor-sport-council-decisions-19