Από εκεί που το πρόβλημα με τον κωρονοϊό εστιαζόταν για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης μόνο στην περιοχή της Ξάνθης και ειδικότερα στον ορεινό Εχίνο και στον Δήμο Μύκης ευρύτερα, τώρα και άλλες περιοχές αντιμετωπίζουν ζητήματα και μάλιστα από “εισαγόμενα” κρούσματα.

Ο νομός Έβρου πάντως παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή “καθαρός”, αλλά στη Θάσο έγινε γνωστό ότι ένα αγοράκι ηλικίας δέκα ετών από τη Σερβία που έκανε με την οικογένειά του διακοπές στο νησί, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό, στη διάρκεια εγχείρησης αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας στο νοσοκομείο Καβάλας. Το παιδί αρχικά παραπονέθηκε για πόνους στην κοιλιά και ο πατέρας του με ιδιωτικό αυτοκίνητο το μετέφερε στο νοσοκομείο Καβάλας όπου διαπιστώθηκε το πρόβλημα, και πριν από την εγχείρηση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, το παιδί υποβλήθηκε σε τεστ. Το τεστ βγήκε θετικό, αλλά ο μικρός ασθενής ήταν τελείως ασυμπτωματικός. Σε τεστ υποβλήθηκε και η μητέρα, η οποία βρέθηκε αρνητική, ενώ ο πατέρας είχε υποβληθεί σε τεστ κατά την είσοδό του στην Ελλάδα από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα. Ο διοικητής του Γενικό Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπογράμμισε πως η μετεγχειρητική πορεία του μικρού είναι πάρα πολύ καλή, ενώ συνοδεύεται από τη μητέρα του και οι δυο τους βρίσκονται σε απομόνωση. Ο μικρός ασθενής θα παραμείνει στο νοσοκομείο για τρεις ακόμα μέρες και μετά το εξιτήριο θα επιστρέψει στη Θάσο όπου θα μεταφερθεί μαζί με την μητέρα του στο ξενοδοχείο καραντίνας, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Ο κ. Κλειτσιώτης υπογράμμισε ότι και οι δύο γονείς του 10χρονου είναι γιατροί και υπάρχει άριστη συνεργασία και επικοινωνία. Η οικογένεια έχει ακόμα ένα παιδάκι που παραμένει στη Θάσο μαζί με τον πατέρα του

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό και ένα ακόμα κρούσμα, αυτή τη φορά σε μονάδα φύλαξης ηλικιωμένων στην πόλη της Καβάλας. Ένας 85χρονος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε σε ιδιωτικό μικροβιολογικό εργαστήριο. Ο 85χρονος που ήταν ασυμπτωματικός είχε φύγει από το γηροκομείο και ταξίδεψε μέχρι τη γειτονική Ξάνθη. Ωστόσο, κατά την επιστροφή του, τέθηκε σε απομόνωση στο δωμάτιό τους χωρίς να έχει καμία επικοινωνία με τους άλλους τροφίμους, ή το προσωπικό του ιδρύματος. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΟΔΥ και της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητα Καβάλας. Ήδη από χθες το βράδυ που βγήκαν τα αποτελέσματα και ο ηλικιωμένος άντρας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό σήμανε συναγερμός. Συνεργείο του ΕΟΔΥ βρέθηκε σήμερα στην Καβάλα και πραγματοποίησε περί τα 80 δειγματοληπτικά τεστ στους τροφίμους και τους εργαζόμενους του γηροκομείου.

Έλληνας φοιτητής στη Ροδόπη που επέστρεψε απ’ την Βουλγαρία

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του Evros-news.gr, το ένα κρούσμα στο νομό Ροδόπης που ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, ανήκει σε Έλληνα φοιτητή που σπουδάζει στην γειτονική Βουλγαρία και επέστρεψε. Βρέθηκε θετικός, κάτι που έχει προκαλέσει ετοιμότητα στους αρμόδιους, αφού το επόμενο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, αρκετοί ακόμα φοιτητές από τη Θράκη που σπουδάζουν στη Βουλγαρία, όπου ως γνωστόν τα κρούσματα αυξάνονται ανησυχητικά, θα επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, είτε από τη Νυμφαία, είτε από το Ορμένιο και τον Κυπρίνο, μια και για τους Έλληνες πολίτες δεν ισχύει η απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τα συγκεκριμένα σημεία.

Πηγή: evros-news.gr, dikaiologitika.gr