Έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, πραγματοποίησε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και συναφών Επαγγελμάτων Έβρου. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, για τη σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωσή του.

Στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εκφράστηκε ποικιλία απόψεων και μετά από ενδελεχή συζήτηση το σώμα αποφάσισε ομόφωνα την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλα τα καταστήματα εστίασης .

Ως εκ τούτου, για την σωστή και καθολική τήρηση του νόμου, δίνεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα στα καταστήματα για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την παραπάνω απόφαση, και των ίδιων αλλά και των καταναλωτών.

Ως καταλυτική ημερομηνία συμμόρφωσης της τήρησης του νόμου ορίστηκε η 1η Νοεμβρίου 2019.

Έως την καταλυτική αυτή ημερομηνία, το κάθε κατάστημα είναι υπεύθυνο για την τήρηση ή μη του νόμου.

Για τα καταστήματα που δε θα συμμορφώνονται με την απόφαση της γενικής συνέλευσης και την τήρηση του νόμου, με πρόταση και ομόφωνη απόφαση του σώματος, αποφασίστηκε ότι θα ενημερώνεται το ΔΣ του Σωματείου το οποίο και θα προβαίνει άμεσα σε καταγγελία του αντίστοιχου καταστήματος, ώστε να αποτρέψει τον αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και να προστατέψει την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης.

Δεν παύουμε δε να διαφωνούμε με ορισμένες οδηγίες του νόμου αυτού και να προσπαθούμε να προτείνουμε, αλλά και να πετύχουμε τροποποιήσεις για το καλό τον καταστημάτων μας αλλά και της διασκέδασης του κόσμου», τονίζει καταληκτικά το σωματείο.