Για την κινητικότητα παράνομων μεταναστών στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.
«Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα», ανέφερε, για να επισημάνει οτι «δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο». Εξήγησε, δε, οτι παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν, διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τα περί οργανωμένου σχεδίου που κυκλοφόρησαν σε διάφορες τοπικές και όχι μόνο ιστοσελίδες το βράδυ της Τετάρτης, όπου γίνονταν μάλιστα αναφορές σε μεγάλους αριθμούς μεταναστών που μεταφέρονταν με λεωφορεία στην τουρκική πλευρά γεγονός που σήμανε και “συναγερμό”
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την πληροφορία που μετέδωσε το inkomotini.news, ότι η κινητικότητα οφείλετο στην προσπάθεια κυκλωμάτων και όχι των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας να προωθήσουν μη νόμιμους μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα.
Ο κ. Κουμουτσάκος διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές δυνάμεις στα σύνορα είναι σε εγρήγορση και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιεσδήποτε ενέργειες για την άμυνα των συνόρων μας.