Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία είναι μια από τις μεγαλύτερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας και η παλαιότερη.

Σκοποί της είναι η εκπαίδευση των Ελλήνων καρδιολόγων και η ενημέρωση των πολιτών της χώρας αναφορικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

83a1906e prosklisi 4Με αυτούς λοιπόν τους στόχους αποφάσισε να διοργανώσει ένα περιφερειακό συνέδριο στη πόλη μας, (σήμερα 1 και αύριο 2 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής).

Σήμερα, μάλιστα, Παρασκευή στις 5:30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που απευθύνεται στους πολίτες της Κομοτηνής και του Νομού μας, όπου θα ενημερωθούν από καταξιωμένους επιστήμονες της χώρας σχετικά με την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Αύριο, Σάββατο, το συνέδριο θα απευθυνθεί στην ιατρική κοινότητα του Νομού μας και όχι μόνο στους καρδιολόγους, γιατί οι ειδικότητες μπορεί να είναι πολλές, όμως η ιατρική είναι μία και συνδέοντα άμεσα. Θα παρουσιαστούν θέματα όπως η στεφανιαία νόσος, οι βαλβιδοπάθειες, οι αρρυθμίες, ο διαβήτης, και θέματα που αφορούν τα νεότερα αντιπηκτικά φάρμακα.

4f1e6b25 eke poster 3o perifereiako kardiologiko synedrio 2019 antigrafoΕξάλλου θα πρέπει να τονίσουμε ότι σήμερα το απόγευμα θα βραβευτούν και τρεις καταξιωμένοι καρδιολόγοι για την πρόσφορα τους στο τόπο μας: η κυρία Παναγιωτίδου Αλεξάνδρα, τέως διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου μας, ο κύριος Κυρατζόγλου Θρασύβουλος, ιδιώτης καρδιολόγος, και ο κύριος Μανούδης Άκης, γέννημα-θρέμμα της Κομοτηνής που όμως εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος της βραδιάς θα υπάρξει μουσική εκδήλωση από το Μουσικό σχολειό Κομοτηνής. Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες του Νομού μας σήμερα Παρασκευή, το απόγευμα στις 5:30 στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, στη εκδήλωση ενημέρωσής τους για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες επιστήμονες.