Την έντονη αντίδραση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Κατσιμίγα, προκάλεσε η επιλογή του Περιφερειάρχη, κ. Χρήστου Μέτιου, να διοργανώσει εκδήλωση, με προεκλογικό ουσιαστικά περιεχόμενο και υπό την σκέπη της Περιφέρειας, την προσεχή Δευτέρα.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Κατσιμίγας κάνει λόγο για μια επιεικώς απαράδεκτη πρακτική, κατηγορώντας ουσιαστικά τον κ. Μέτιο ότι κάνει προεκλογική εκστρατεία με… «ξένα κόλλυβα».

Αναλυτικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία σημειώνει τα εξής:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τη διοργάνωση από τον κ. Χρήστο Μέτιο εκδήλωσης προεκλογικού χαρακτήρα, τη Δευτέρα 8 Απριλίου στην Κομοτηνή, για την οποία απευθύνεται πρόσκληση από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και με αριθμό Πρωτοκόλλου από το Γραφείο Περιφερειάρχη.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι από τις 26 Μαρτίου βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και ως εκ τούτου η πρακτική της χρησιμοποίησης μιας θεσμικής ιδιότητας, καθώς και δημόσιου χρήματος και εργαζόμενων της Περιφέρειας, για καθαρά προεκλογικούς σκοπούς, είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Ο κ. Μέτιος μπορεί να προβεί σε οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα, με την ιδιότητα του Υποψήφιου Περιφερειάρχη, με δικούς του πόρους και με διοργανωτή τον ίδιο ή την παράταξή του».