• “Η Ροδόπη χρειάζεται νέα πρόσωπα, άφθαρτα, με εργασιακή εμπειρία, ανθρώπους που δεν βλέπουν την Πολιτική ως επάγγελμα ή οικονομική αποκατάσταση, αλλά ως προσφορά στον τόπο τους και το κοινωνικό σύνολο”.

e76a07c0 iatridis mitsotakis

 

 • “Προσωπικά καταθέτω το βιογραφικό* μου και την ανυστερόβουλη και ανιδιοτελή αυτοδιάθεσή μου στον τόπο μου και στους συμπολίτες μου”.

 

 • “Οι απαιτητικοί ψηφοφόροι θέλουν ποιότητα στην Πολιτική κι όχι καριερίστες πολιτικούς που επιβιώνουν με πελατειακές εξυπηρετήσεις. Θέλουν εκπροσώπους που να κατανοούν τις δυσκολίες τους, όχι να προσποιούνται ότι τις κατανοούν“.
 • “Κάθε μέρα αδράνειας ή λανθασμένων επιλογών προσθέτει διαφυγόντα κέρδη για όλους τους Ροδοπίτες”.

Για να απογειώσεις και να πιλοτάρεις ένα αεροσκάφος και δη μαχητικό, χρειάζεται θάρρος, “τσαγανό”, πνεύμα μαχητή και νικητή, συναίσθηση της αποστολής σου, επίγνωση δεδομένων, αποφασιστικότητα, και την ευσυνειδησία οτι προσφέρεις υπηρεσίες στην πατρίδα και στον τόπο σου, στους συμπολίτες και στους συντοπίτες σου…

e1592dcf iatridis pilotosΜε αυτή την κατάρτιση και αυτή τη συλλογιστική, ο Πτέραρχος Ιπτάμενος ε.α. Κώστας Ιατρίδης, θέτει εαυτόν στην κρίση των πολιτών της Ροδόπης, όντας αποφασισμένος να συμβάλλει στην “απογείωση” του τόπου αλλά και στη μαχητική πορεία του προς ένα καλύτερο αύριο.

Ο κ. Ιατρίδης δέχτηκε με ευγένεια να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας:

 • Κύριε Ιατρίδη, υποψήφιος λοιπόν τελικά… Σας παρακολουθήσαμε ως ειδικό στα εθνικά θέματα από τηλεοράσεως, και πλέον σας βλέπουμε ως υποψήφιο Βουλευτή σε κόμμα εξουσίας. Να πούμε κατ’ αρχήν δυο λόγια για το ποιος είναι ο Πτέραρχος Ιπτάμενος ε.α. και υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στη Ροδόπη;

Σας ευχαριστώ. Κατάγομαι από τη Θράκη, από την Ξυλαγανή. Και είμαι πολύ περήφανος που είναι Ξυλαγανιώτης, Θρακιώτης. Είμαι παιδί απλής, φτωχής, αγροτικής οικογένειας του μόχθου και της σκληρής καθημερινής εργασίας. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα στη ζωή και δεν συμβιβάστηκα ποτέ με τη μετριότητα και τη στασιμότητα. Μόνο η τύχη να ζω στην πατρίδα μας. Δούλεψα σκληρά, με επιμονή, και σιγά-σιγά υλοποίησα τα όνειρά μου.  Έγινα πιλότος μαχητικών αεροσκαφών, με απαιτητική εκπαίδευση, ένα δύσκολο και επικίνδυνο επάγγελμα, στη συνέχεια εξελίχθηκα σε επιτελικό και διοικητικό στέλεχος της εθνικής άμυνας, και σήμερα συμμετέχω ενεργά στα κοινά. Θεωρώ ευλογία που υπερασπίστηκα τα εθνικά μας σύνορα, τα εθνικά μας δίκαια, ψηλά στον αέρα, και ακολούθως μου ανατέθηκαν κρίσιμα διοικητικά και επιτελικά καθήκοντα με οργανωτικές απαιτήσεις που με έκαναν να αποκτήσω εμπειρίες και δεξιότητες που θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να τις χρησιμοποιήσω για τον τόπο μου, εδώ, τη Ροδόπη μας.

 • Κάτι που θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή. Ποιό είναι το κεντρικό σας μήνυμα προς τους συμπολίτες που την Κυριακή θα μπουν στο παραβάν;

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες κορυφώνω την ανυστερόβουλη και ανιδιοτελή προσπάθειά μου να πείσω τους συμπολίτες μου να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξουμε κεφάλαιο. Τόσο όσον αφορά την κυβέρνηση της επόμενης μέρας, όσο και αναφορικά με τα πρόσωπα που εκπροσωπούν την παράταξή μας. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για δύο εξίσου σημαντικά στοιχήματα.

 • Το θέμα της στελεχιακής ανανέωσης της παράταξής σας – η οποία προβάλλει σύμφωνα με με τα δημοσκοπικά ευρήματα ως νικήτρια των εκλογών – γιατί το αναδεικνύετε ως τόσο σημαντικό θέμα;

Δεν το αναδεικνύω εγώ. Το αναδεικνύει η ίδια η πραγματικότητα της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος και η ανάγκη να κινητοποιηθεί ξανά όλη η κοινωνία για να ξεπεραστεί η βαθιά κρίση. Το αναδεικνύει ο ίδιος ο Πρόεδρός μας, ο οποίος μάλιστα δηλώνει απειλητικά σε πολλούς παραδοσιακούς πολιτικούς να μην σπεύδουν να ράβουν από τώρα υπουργικά κοστούμια, προσπαθώντας με φήμες τέτοιες να επιδείξουν αλαζονικά κι ανεύθυνα στο εκλογικό σώμα μια δήθεν υπεροχή τους στο αθηναϊκό κέντρο, ώστε να κερδίσουν, όπως νομίζουν, κάποιο πλεονέκτημα. Ο ίδιος ο Πρόεδρος χρωστά την εκλογή του σε ένα σώμα πικραμένων πολιτών που ήθελε να πάψει η «σιγουριά των βαρόνων», και τον εξέλεξε αρχηγό της ΝΔ με την αθρόα συμμετοχή του στις εσωκομματικές εκλογές. Η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι σίγουρη σε αυτούς τους απαιτητικούς ψηφοφόρους που θέλουν ποιότητα στην πολιτική κι όχι καριερίστες πολιτικούς που επιβιώνουν με πελατειακές εξυπηρετήσεις. Όπου κι αν πάω ο κόσμος μου θέτει επιτακτικά το ζήτημα ότι θέλουν εκπροσώπους που να κατανοούν τις δυσκολίες τους, όχι να προσποιούνται ότι τις κατανοούν. Που έχουν μοχθήσει και δουλέψει οι ίδιοι, όχι ως βολεμένα στελέχη παραγωγής πολιτικής με την έννοια εκείνη που κατέστρεψε τη χώρα, αλλά με την έννοια του ότι έχουν περάσει από πραγματικές δουλειές, πραγματική καθημερινή ζωή του απλού ανθρώπου. Ακόμα και πρώην αριστεροί υποστηρίζουν πια ΝΔ για χατίρι του μεταρρυθμιστικού προγράμματος αναγέννησης και ανασυγκρότησης της πατρίδας. Όμως διαβάζω στις τοποθετήσεις πολλών φίλων μας ότι το πρόγραμμα της ΝΔ αποτελεί ένα πολύ φιλόδοξο εγχείρημα που και στο σύνολό του να μην πετύχει (πόσα τέτοια προγράμματα ολοκληρώνονται;), είναι στη σωστή κατεύθυνση. Μπορεί η χώρα να το χρειάζεται επειγόντως. Όμως αισθάνονται ανασφαλείς σε ένα κρίσιμο σημείο. Δεν βλέπουν ευδιάκριτα ποιοι θα εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα, αφού ελάχιστοι από όσους κομπάζουν για το πόσο παλιοί και καθιερωμένοι είναι στην παράταξη έχουν τις γνώσεις, την πείρα, την βούληση και τον δυναμισμό, για να ανατρέψουν καταστάσεις παγιωμένες από δεκαετίες (για να μην πω αιώνες). Κι όσο καλός κι αν είναι ο ηγέτης, αν η ομάδα είναι καθηλωμένη σε παλιά μοτίβα, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Τα γνωστά στελέχη – λένε οι φίλοι που μας στηρίζουν – είναι  ξεπερασμένα, έδωσαν ότι είχαν να δώσουν και δεν μπορούν άλλο. Ευτυχώς τα ψηφοδέλτιά μας είναι εμπλουτισμένα με νέο αίμα, κρύβουν ένα κοίτασμα δυναμικών και καταρτισμένων στελεχών, που ζητούν από τον κόσμο να τους ψηφίσει για να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους.

 • Τι θα λέγατε στους πολίτες για το πως βλέπετε τη Ροδόπη; Τι ελπίδες έχουν με εσάς Βουλευτή;

Η Ροδόπη φθίνει. Έξαρση της μετανάστευσης, κλείσιμο επιχειρήσεων (τις τελευταίες μόλις μέρες έκλεισαν ή ανακοίνωσαν ότι έχουν σοβαρά προβλήματα ακόμα δύο εμβληματικές επιχειρήσεις, ένα εργοστάσιο και ένα ξενοδοχείο), το πανεπιστήμιο δεν υποστηρίζεται σωστά για να επιτελέσει τον αναπτυξιακό του ρόλο, μάλλον υπονομεύεται, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αρκεί χωρίς κεντρική κυβερνητική αρωγή. Ανεργία, κακοπληρωμένες δουλειές, αγχωτική διαβίωση, απουσία οράματος και ρεαλιστικής αναπτυξιακής πρότασης, χαμένες ευκαιρίες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο νομός μας είναι από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό είναι στενάχωρο. Γιατί δεν είναι νομοτέλεια. Η κατάσταση αυτή είναι χρόνια. Όσοι με κομματαρχικές λογικές εκπροσωπούσαν πολιτικά τα τελευταία είκοσι χρόνια τον τόπο μας, απεδείχθησαν αδρανείς  και σε λανθασμένη τροχιά. Κι όμως, η γεωγραφική θέση, η παράδοση της περιοχής, ο φυσικός πλούτος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, είναι μεγάλα πλεονεκτήματα που δεν επιτρέπουν χαμένες ευκαιρίες. Κάθε μέρα αδράνειας ή λανθασμένων επιλογών προσθέτει διαφυγόντα κέρδη για όλους μας. Μπορούμε να την απογειώσουμε.

30be4a9e iatridis fotoΝα την κάνουμε εκπαιδευτικό-ερευνητικό κέντρο. Χάρη στο Πανεπιστήμιό της, αν το υποστηρίξουμε σωστά. Αν το διεθνοποιήσουμε. Βιομηχανικό και Διοικητικό Κέντρο επίσης. Έχουμε λαμπρά παραδείγματα επιτυχιών στη βιομηχανική περιοχή παρά τις αντιξοότητες, και μια πιο εύστοχη χρήση των εργαλείων τόνωσης της επιχειρηματικότητας μπορεί να προσδώσει νέα ορμή, αντίστοιχη των παλιότερων δεκαετιών όπου εν μέρει λειτούργησαν ευεργετικά οι αναπτυξιακοί νόμοι. Διοικητικό κέντρο είναι στα χαρτιά, ωστόσο στην πράξη υπάρχουν πολλά για να κατοχυρώσει τον ρόλο αυτό, όπως ο εμπλουτισμός με τους απαραίτητους υπαλλήλους και υπηρεσίες. Επί παραδείγματι, φανταστείτε πόσο θα τονωνόταν ο πληθυσμός και η τοπική αγορά, αν διευκόλυνε η κεντρική εξουσία την Περιφέρεια να έχει στη Ροδόπη ανάλογο αριθμό υπαλλήλων με τους γειτονικούς νομούς. Είναι δυσανάλογα υποστελεχωμένη. Αν είχαμε εδώ τις υπηρεσίες που θα κατοχύρωναν τον ρόλο της ως «έδρα» – για να μην πω «πρωτεύουσα» – για την Κομοτηνή. Να φουντώσουμε την τουριστική της ταυτότητα. Τουρισμός. Ένα ανεκμετάλλευτο αναπτυξιακό κοίτασμα. Σχεδόν υποτυπώδες τουριστικό στίγμα στη Ροδόπη. Με λίγα θετικά σήματα που δείχνουν από μόνα τους τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και θερινού τουρισμού αλλά και άλλων ειδικών μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Να εξελίξουμε την απίστευτη αγροτική, κτηνοτροφική και αλιευτική της παράδοση. Ακόμα και μέσα στην κρίση. Έχουμε εμπιστοσύνη στη γη μας και τα προϊόντα της, αρκεί να δοθεί έμφαση, καθοδήγηση και υποστήριξη από πολιτικούς που νοιάζονται, διεκδικούν και παρακολουθούν μαχητικά την εφαρμογή των ενδεδειγμένων δράσεων. Μπορούμε να φωταγωγήσουμε την προικισμένη Ροδόπη. Η Ροδόπη μπορεί να μπει σε πρώτο πλάνο. Ο κόσμος έχει τη δύναμη να το επιβάλλει. Ξεκινώντας από υπεύθυνες επιλογές με την ψήφο του. Επιλογές ουσίας κι όχι κενότητας και κομπασμών. Εγώ έχω να προσφέρω το βιογραφικό μου, την εντιμότητα και τις αρχές μου, την ειλικρίνειά μου, τη μαχητικότητα που μου ενέπνευσε το ίδιο το επάγγελμά μου, την εμπειρία μου στη διοίκηση μεγάλων σχηματισμών  και την δυνατότητα ανταπόκρισης σε σύνθετες καταστάσεις. Προσφέρω την ικανότητά μου να κτίζω σχέσεις και να συμμετέχω σε δίκτυα δουλειάς, δημιουργίας και συνεργασίας για το καλό της χώρας. Ελπίζω να καταφέρω να πείσω τους συμπολίτες μου να με εκλέξουν και μαζί να σηκώσουμε ψηλά τον τόπο μας. Να τον απογειώσουμε!

 • Πτέραρχε, πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι την προηγούμενη τετραετία στη Βουλή η Ροδόπη έστειλε μόνο μειονοτικούς βουλευτές;

Κοιτάξτε, προβληματικό. Δεν είναι σωστό να υπο-εκπροσωπείται μια μερίδα πληθυσμού, η πλειονότητα εν προκειμένω. Κανείς άραγε από εκείνους που ψήφιζαν τον νόμο δεν το σκέφθηκε ως ενδεχόμενο; Από την άλλη, ας έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο και ας αναπτύξουμε πολιτικές που δεν θα ευνοούν την κατευθυνόμενη ψήφο από ύποπτα κέντρα. Εμείς στη ΝΔ δίνουμε μια νέα προοπτική με νέες υποψηφιότητες στις οποίες μπορούν να επενδύσουν οι συμπολίτες μου – εύχομαι τη δική μου. Εξ αιτίας όμως της ευθείας ερώτησής σας, θα σας απαντήσω τεχνικά κι ας θεωρηθώ αιχμηρός. Θα σας θυμίσω ότι η ας την πούμε «ανωμαλία» εκπροσώπησης των τελευταίων ετών στη Ροδόπη, προέκυψε όχι γιατί υπερφαλαγγίστηκαν καθολικά οι πλειονοτικοί υποψήφιοι από μειονοτικούς, αλλά το δεύτερο κόμμα, η ΝΔ τότε, δεν έβγαλε έδρα επειδή ήταν δεύτερη και πανελλαδικά και τοπικά.  Λόγω χαμηλής εκλογικής επίδοσης. Καθόλου δεν έπαιξε ρόλο η σταυροδοσία σε έναν υποψήφιο του ψηφοδελτίου. Μόνο η συνολική σταυροδοσία στο κομματικό ψηφοδέλτιο έπαιξε ρόλο. Που ήταν χαμηλή, ίσως γιατί πολύ απλά οι μουσουλμάνοι δεν ψήφισαν ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΔ τότε. Αν τότε οι μουσουλμάνοι ψήφιζαν ΝΔ, θα είχε πιθανόν πάρει την έδρα το κόμμα μας. Αυτό δεν θα επαναληφθεί. Η ΝΔ σε λίγες μέρες θα είναι πρώτο κόμμα, θα βγάλει σίγουρα δύο έδρες.

c409c996 iatridis mitsotakis katrantziΕπίσης σας θυμίζω ότι το αποτέλεσμα στο οποίο αναφέρεστε, του Σεπτεμβρίου του 2015, στη Ροδόπη, ακολούθησε αυτό του Ιανουαρίου του 2015, όταν η ΝΔ, και πάλι δεύτερη πανελλαδικά και τοπικά, είχε εκλέξει πλειονοτικό βουλευτή. Σε κάθε περίπτωση, δείχνουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των ψηφοφόρων, πιστεύουμε στην ανάγκη ανανέωσης και είμαστε έτοιμοι να εξομαλύνουμε με πολιτικές εμπιστοσύνης και έγνοιας, τις περίεργες καθοδηγούμενες σταυροδοσίες. Τις οποίες – και διορθώστε με αν σφάλλω –  χρεώνεται η αποτυχημένη μειονοτική πολιτική των επί πολλά χρόνια ταγών της περιοχής, και ιδιαίτερα αυτών που κόμπαζαν για την επιρροή τους στο αθηναϊκό κέντρο. Και μην ανησυχείτε, ο πτέραρχος Ιατρίδης δεν είναι υποψήφιος για να τραυματίσει τον τόπο του αλλά για να τον ενώσει και να ενώσει όλους τους Ροδοπίτες. Διχαστικά διλήμματα του τύπου ψηφίστε Χριστιανό για να μη βγει Μουσουλμάνος, δημιουργούν προβλήματα και τραυματίζουν  την ειρηνική μας συνύπαρξη. Άλλωστε δεν συνάδουν και  με το πνεύμα του Προέδρου μας του Κυριάκου του Μητσοτάκη ο οποίος μιλά για ενότητα όλων των Ελλήνων. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγονται.

Τελειώνοντας θα ήθελα να πω ότι για να πάει μπροστά η Ροδόπη χρειάζεται νέα πρόσωπα, άφθαρτα, με εργασιακή εμπειρία , ανθρώπους που δεν βλέπουν την Πολιτική ως επάγγελμα ή οικονομική αποκατάσταση, αλλά ως προσφορά στον τόπο τους και το κοινωνικό σύνολο. Ενωμένοι μπορούμε να απογειώσουμε τη Ροδόπη!

*Το βιογραφικό του Πτεράρχου Ιπταμένου ε.α. και Επιτίμου Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, Κωνσταντίνου Ιατρίδη:

Γεννήθηκε στην Ξυλαγανή Ροδόπης το 1954. Αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Κομοτηνής, εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1973 μετά από εξετάσεις, και αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1977 ως Ανθυποσμηναγός Ιπτάμενος.

64711382 iatridis ipopsifios voulevtis antigrafoΔιαθέτει περισσότερες από 4.000 ώρες πτήσεων σε Αεροσκάφη F-4 (Φάντομ), T-41, T-37, T-33, T-2, T-6 και πολλές ώρες σε αερομαχίες και αναχαιτίσεις τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο. Έχει εκπαιδευτεί στα κυριότερα επιχειρησιακά και επιμορφωτικά Σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Σχολείο Ηλεκτρονικού Πολέμου, στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας, στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Σχολείο επιτελών Αξιωματικών (SOS) στην Αμερική, και στο Σχολείο προσανατολισμού του ΝΑΤΟ στη Γερμανία. Έχει μετεκπαιδευτεί και του έχουν απονεμηθεί Διπλώματα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Προβολής της Ελληνικής οικονομίας, και Πτυχίο Πολιτικών, Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Διετέλεσε:

 • Χειριστής στα Αεροσκάφη F-4 (PHANTOM) στην 117 Πτέρυγα Μάχης (ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ) και στην 110 Π.Μ./337 Μοίρα Αναχαίτισης Παντός Καιρού (ΛΑΡΙΣΑ).
 • Εκπαιδευτής στα Αεροσκάφη T-2 στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος (Καλαμάτα) εκπαιδεύοντας τους Ικάρους.
 • Χειριστής – Εκπαιδευτής και Διοικητής Σμήνους στα αεροσκάφη F-4 ΦΑΝΤΟΜ στην 339 Μοίρα Αναχαίτισης παντός καιρού στην 117 Π.Μ.
 • Εκπαιδευτής στη Σχολή Πολέμου Αεροπορίας.
 • Δντης στη διεύθυνση Α2 (Πληροφοριών) του ΓΕΑ και εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας.
 • Αεροπορικός Ακόλουθος στην Ουάσιγκτον/ΗΠΑ.
 • Υποδιοικητής και Διοικητής στην 134 Σμηναρχία Μάχης στη Σαντορίνη (Διοικητής την περίοδο των ΙΜΙΩΝ).
 • Εκπαιδευτής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας.
 • Διευθυντής Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.
 • Διοικητής στην 113 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ).
 • Διευθυντής Σπουδών στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου.
 • Υποδιοικητής στη ΣΧΟΛΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.
 • Γενικός Επιθεωρητής στην Πολεμική Αεροπορία.
 • Διοικητής στη Σχολή Ικάρων.
 • Διευθυντής Α’ Κλάδου ΓΕΕΘΑ (ΚΛΑΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ).
 • Διοικητής Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ) στην Ελευσίνα.
 • Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου Ιπταμένου το 2011, και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επιτίμου Διοικητού ΔΑΥ.
 • Γενικά με πολύ μεγάλη Πτητική, Επιτελική και Διοικητική εμπειρία.

8c8856b0 iatridis kartaΕπίσης του έχουν απονεμηθεί και τα παρακάτω Διπλώματα:

 • Δίπλωμα του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ σε αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς του για την ανάπτυξη των Ευρωαμερικανικών Σχέσεων και για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του για τη διάδοση και προβολή των Ελληνικών Εθνικών Θεμάτων.
 • Δίπλωμα Στελεχών Ατλαντικής Συμμαχίας σε αναγνώριση της μακρόχρονης προσφοράς του στην Ατλαντική Συμμαχία και τις παρασχεθείσες υπηρεσίες του για τη διάδοση των αρχών και την υλοποίηση των στόχων του ΝΑΤΟ.
 • Δίπλωμα του Αεροπορικού Ομίλου Ελλάδος σε αναγνώριση της προσφοράς του στην Αεροπορία για τη διάδοση της Αεροπορικής Ιδέας.
 • Του έχει απονεμηθεί εύφημος μνεία για τον ζήλο και το ενδιαφέρον που επέδειξε πέραν των καθηκόντων του για την αναβάθμιση των σχέσεων της ΣΧΟΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (ΣΕΘΑ) με τις αντίστοιχες Σχολές Άμυνας του Εξωτερικού, καθώς και τη δυνατότητα ευρείας ενημέρωσης και επικοινωνίας με τα αντίστοιχα κέντρα Στρατηγικής πληροφόρησης.
 • Έχει μία εγκατάλειψη με Αεροσκάφος F-4 (PΗΑΝΤΟΜ) κατά τη διάρκεια αναχαιτίσεως σε νυχτερινές πτήσεις, όταν αυτό “έπιασε” φωτιά, πέφτοντας στη θάλασσα και μένοντας στη θάλασσα για 5 ½ ώρες νύχτα (από 21:05 έως 02:30). Περισυνελέγη απο σκάφος του Λιμενικού.
 • Τον Νοέμβριο του 2012 στις Πανελλήνιες Εκλογές της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας(ΕΑΑΑ) εξελέγη Πρόεδρος με ποσοστό 80% περίπου. Διετέλεσε Πρόεδρος ΕΑΑΑ επί τρία χρόνια και του απενεμήθη ο τίτλος του Επιτίμου Προέδρου της ΕΑΑΑ.
 • Είναι Μέλος της Αεροπορικής Ακαδημίας Ελλάδος.
 • Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βετεράνων της Πολεμικής Αεροπορίας.
 • Ήταν για τρία χρόνια, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ.
 • Είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξυλαγανιωτών Ροδόπης.
 • Είναι Αντιπρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ).
 • Είναι  Γενικός Γραμματέας, του φορέα  ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ενόπλων Δυνάμεων.
 • Είναι Μέλος του Τομέα Άμυνας της ΝΔ.

Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.