Τουλάχιστον 25 είναι οι Ροδοπίτες που έφυγαν από τη ζωή μετά από λοίμωξη από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την εφαρμογή του iMEdD Lab η οποία καταγράφει τη γεωγραφική κατανομή των επιβεβαιωμένων θανάτων στη χώρα μας. Η αναλογία με τον γενικό πληθυσμό στον νομό μας είναι 22,3 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της iMEdD Lab, «καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ανωνυμοποιημένα στοιχεία για τη γεωγραφική κατανομή 3.214 θανάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα από την αρχή της πανδημίας (αντιστοιχεί στο 87% των 3.687 συνολικών θανάτων έως τις 14 Δεκεμβρίου)».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας εφαρμογής, έως τις 10 Δεκεμβρίου τα κρούσματα στον νομό Ροδόπης ήταν 1.721, ενώ η θνητότητα (θάνατοι προς κρούσματα) διαμορφωνόταν σε 1,5%.

Ο νομός μας φέρεται να έχει πληγεί λιγότερο από την πανδημία σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ, αφού η Δράμα μετράει 140 θανάτους, η Καβάλα 96, η Ξάνθη 60 και ο Έβρος 34.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, οι περισσότεροι θάνατοι καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αττική, όμως με κριτήριο την αναλογία θανάτων ανά 100.000 πληθυσμό την αρνητική πρωτιά διατηρεί η Πέλλα και ακολουθούν η Δράμα και η Πιερία.

Δείτε τον διαδραστικό χάρτη με τα θύματα του κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα: https://lab.imedd.org/iframes/d3_covid_death_maps/deaths.html