• ΥΠΑΑΤ: “Με τη δέσμευση αυτού του σημαντικού ποσού, η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύουν εμπράκτως τη σημασία που δίνουν στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα”.

150 εκατομμύρια ευρώ για την παροχή άμεσων ενισχύσεων προς τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, διαθέτει στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων, το υπουργείο οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ “το ποσό θα αξιοποιηθεί στοχευμένα για την ενίσχυση των κλάδων που πλήττονται από τη νόσο του κορωνοϊού”. Συγκεκριμένα, το κονδύλι θα κατευθυνθεί στους πληττόμενους κλάδους “σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο προσωρινός κανονισμός της Ε.Ε., και επομένως τα μέγιστα ποσά που μπορούν να διατεθούν, ανέρχονται για γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο όριο των 100.000 ευρώ, και για αλιευτικές, στο όριο των 120.000 ευρώ”.

Παράλληλα σημειώνεται ότι “η ενίσχυση των εκμεταλλεύσεων θα πρέπει να συνδέεται με επιπτώσεις που υφίστανται λόγω των διαταραχών στην αγορά οι οποίες προέρχονται από τα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού”.

Την ίδια ώρα αναμένονται και οι αποφάσεις της Κομισιόν επί των θεμάτων που ήγειρε ο υπουργός Μάκης Βορίδης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. της 25ης Μαρτίου και τα οποία αφορούν στην παροχή ευελιξίας για τη χρήση πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ).