Σε 1.237 ανέρχονται οι εθελοντές, μέλη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, σε 216 Δήμους της χώρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος και δήλωσαν συμμετοχή συνδρομής στο έργο των δομών του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η ηλιακή κατανομή των εθελοντών έχει ως εξής:

  • Ως 29 ετών, το 59%.
  • 30-39 ετών, το 17%.
  • 40-49 ετών, το 13%.
  • Πάνω από 50 ετών, το 11%.
  • Το 61% είναι άντρες και το 39% γυναίκες.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών κοινωνικής φροντίδας των ευάλωτων πολιτών.

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές, συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και τον Δήμο όπου κατοικούν στον σύνδεσμο https://nd.gr/noiazomaste-gia-toys-pio-eyalotoys-synanthropoys-mas .

Κάθε Παρασκευή, και για όσο διαρκέσει η κρίση, τα στοιχεία των εθελοντών θα προωθούνται στην ΚΕΔΕ η οποία στη συνέχεια θα τα διανέμει στους Δήμους της χώρας. Η τελική επικοινωνία με τους εθελοντές θα γίνεται από τους κατά τόπους υπεύθυνους του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

Γ. Στεργίου: “Είμαστε δίπλα στους ευπαθείς συμπολίτες μας”

«Στην πολύ κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε, «Μένουμε σπίτι» γιατί είναι ο μόνος τρόπος να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Δεν παύουμε όμως να νοιαζόμαστε για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Οφείλουμε να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια με συντεταγμένο πάντα τρόπο. Είμαστε δίπλα στους ευπαθείς συμπολίτες μας. Όλοι μαζί με τη δύναμη της ανθρωπιάς θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία», τονίζει ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου, και προσθέτει: “Αυτήν την κρίσιμη στιγμή οφείλουμε να δείξουμε υπευθυνότητα αλλά και αλληλεγγύη στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα οι οποίοι απειλούνται περισσότερο. Δηλώνουμε τη διάθεση μας να προσφέρουμε με συντεταγμένο τρόπο σε ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και των φορέων της Αυτοδιοίκησης όπως το «Βοήθεια στο σπίτι».

Τ. Γαϊτάνης: “Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε κάθε συμπολίτη που θέλει να εγγραφεί, χωρίς κάποια δέσμευση προς τη Νέα Δημοκρατία”

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε: «Ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα. Υπάρχει σε κάθε δήμο ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που είναι ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι δυσκολεύονται να βγουν στο δρόμο αυτές τις μέρες. Οπότε καλούμε τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, της ΟΝΝΕΔ και ευρύτερα την κοινωνία να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους στο δήμο κατοικίας τους. Η Νέα Δημοκρατία βάζει κι αυτή τις δυνάμεις της στη διάθεση της κοινωνίας. Η αντιμετώπιση του κορονοϊού μας αφορά όλους. Όλοι πληττόμαστε υγειονομικά και οικονομικά από αυτή την πανδημία και όλοι μαζί θα την ξεπεράσουμε. Εμείς έχουμε χρέος πρώτα και κύρια να κινητοποιήσουμε τα μέλη μας. Από κει και πέρα η πλατφόρμα πραγματικά είναι ανοιχτή σε κάθε συμπολίτη μας που θέλει να εγγραφεί, χωρίς κάποια δέσμευση προς τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία. Η Νέα Δημοκρατία λειτουργεί ως κόμβος να μαζέψει τα στοιχεία και να τα διοχετεύσει στους δήμους. Η επικοινωνία θα γίνει από τους δήμους και όχι από τη Νέα Δημοκρατία».