Τη δημιουργία ειδικής πλατφόρμας στο covid19.gov.gr προκειμένου κάθε πολίτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του για τον κορωνοϊό, θα ανακοινώσει σήμερα ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται σε έναν χάρτη της Ελλάδας με δύο βαθμίδες: Ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας» ο οποίος ισχύει εκείνη τη χρονική περίοδο για την κάθε περιοχή, ενώ εισάγοντας τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής τους θα βλέπουν τι μέτρα ισχύουν σε αυτή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη η ιδέα προέκυψε από μία ανάρτηση του ιδρυτή του taxibeat, Νίκου Δρανδάκη, στο facebook, με την οποία πρότεινε την ενημέρωση για τα μέτρα με το πάτημα του Τ.Κ. «Δεν ξέρω κανέναν που να είναι σίγουρος ποια μέτρα ισχύουν σήμερα στην περιοχή του/της (εκτός από όσους είναι όλη μέρα στην τηλεόραση). Πόσο τέλειο θα ήταν να υπάρχει μια ιστοσελίδα όπου βάζεις τον ταχ. κώδικα σου και σου επιστρέφει τα μέτρα που ισχύουν σήμερα στην περιοχή σου; Ακόμα καλύτερα, να στέλνεις ένα SMS σε πενταψήφιο με τον ΤΚ σου και σου επιστρέφει αμέσως το ίδιο αποτέλεσμα;» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανάρτηση. «Το είδαν οι επιτελείς του Μαξίμου και οι συνεργάτες μου και είπαμε ότι πρέπει να το κάνουμε», υπογράμμισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι τα μέτρα είναι δυναμικά και σε μεγάλο βαθμό τοπικά, οπότε με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η σύγχυση.

Δείτε τους ταχυδρομικούς κώδικες των Δήμων και των Οικισμών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εδώ και εδώ ή εναλλακτικά, για να βρείτε τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σας, εισάγεται τη διεύθυνσή σας εδώ.