Είκοσι νέα πρόστιμα σε πολίτες της ΑΜ-Θ για μη χρήση μάσκας / μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης, επιβλήθηκαν χθες Κυριακή 2 Αυγούστου στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού (το Σάββατο 1 Αυγούστου είχαν επιβληθεί 27 πρόστιμα).

Συνολικά χθες Κυριακή 2 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • 304 για μη χρήση μάσκας / μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

-120 στην Αττική,

-34 στο Νότιο Αιγαίο,

– 24 στην Κρήτη,

-20 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

-19 στη Στερεά Ελλάδα,

-18 στη Θεσσαλονίκη,

-15 στα Ιόνια Νησιά,

-13 στην Κεντρική Μακεδονία,

-12 στη Θεσσαλία,

-12 στο Βόρειο Αιγαίο,

-8 στην Ήπειρο,

-4 στη Δυτική Ελλάδα,

-4 στην Πελοπόννησο και

-1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την 1η Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί 615 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

  • 6 για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν 2 άτομα.

Από την 1η Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 27 σχετικές παραβάσεις.

  • 7 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.

Από την 1 Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (8) σχετικές παραβάσεις.