Κορωνοϊός: 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα

Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης.
?????????????????????????????????????????????????????????

1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα εμβολιασμού μέχρι και 2.117.440 ατόμων τον μήνα, θα αναπτυχθούν προσεχώς σε όλη την επικράτεια.

Το σχέδιο προβλέπει ιεράρχηση των εμβολιαζόμενων: πρώτα το υγειονομικό προσωπικό, εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες, και ακολούθως ο γενικός πληθυσμός.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται σε δυο βάρδιες, πρωί-απόγευμα, κάθε μέρα πλην της Κυριακής.  Οι πολίτες θα προσέρχονται κατόπιν ραντεβού που θα έχουν κανονίσει είτε τηλεφωνικά είτε μέσω sms είτε διαδικτυακά.

Οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία, θα εμβολιαστούν από κινητές μονάδες – 65 τον αριθμό. Ειδικά υγειονομικά συνεργεία θα βρεθούν σε κέντρα προσφύγων και μεταναστών. Στις 35 φυλακές της χώρας, τους εμβολιασμούς κρατουμένων και προσωπικού, θα διενεργήσουν κλιμάκια των οικείων μονάδων υγείας.

25 εκατομμύρια δόσεις στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2021 Αρχική κατεύθυνση να εμβολιαστεί όποιος επιθυμεί

Στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου, θα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα το εμβόλιο κατά του covid-19 και στη χώρα μας, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021 η χώρα θα έχει 25 εκατομμύρια εμβόλια που έχουν ήδη προαγοραστεί και θα είναι διαθέσιμα προς τους πολίτες δωρεάν. “Η αρχική κατεύθυνση είναι φυσικά να κάνει το εμβόλιο όποιος θέλει”, επεσήμανε ο κ. Πέτσας, προσθέτοντας ωστόσο, πως “αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό, θα το δούμε”, καθώς όπως υπογράμμισε, “χρειάζεται σύμφωνα με τους ειδικούς ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού να εμβολιαστεί προκειμένου να αποκτηθεί η ανοσία που χρειάζεται στην κοινότητα και να μην έχουμε προβλήματα”. “Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω, αλλά η ίδια η εμπειρία αυτών των μηνών θα πείσει τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο και θα το κάνουν. Ένα ασφαλές εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα και δωρεάν, όπως έχει πει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός”, τόνισε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood