“Ελλάδα 2.0 – Μια επενδυτική επανάσταση για την ελληνική Οικονομία”, είναι το θέμα του “4ου Επενδυτικού Φόρουμ Αθηνών / 4th Athens Investment Forum” που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Οκτωβρίου 2021. 

Το φόρουμ διοργανώνουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Αίθουσα Φάρος, με ταυτόχρονη ζωντανή μετάδοση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου aif.gr, καθώς και των ιστοσελίδων real.gr και enikos.gr, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και η Vertical Solutions SA υπό την τιμητική αιγίδα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς και της  Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Στη διοργάνωση θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της Κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκουμ και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας, και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κ. Γιάννης Σμυρλής.

Επίσης μεταξύ των πρώτων επιβεβαιωμένων ομιλητών, συμπεριλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς και εκπρόσωποι σημαντικών επιχειρηματικών Ομίλων, όπως (με αλφαβητική σειρά), ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Κοπελούζου κ. Ιωάννης Αράπογλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κοινωνίας της Πληροφορίας (ΚτΠ) κ. Σταύρος Ασθενίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης, η Chief Executive Officer του ΔΕΣΦΑ κ. MariaRita Galli, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADVENT κ. Βασίλειος Γρηγορίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CHOOSE κ. Γιάννης Δέτσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EUROBANK κ. Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα ΑΠΕ του Ομίλου Κοπελούζου κ. Γιάννης Καρύδας, ο Πρόεδρος και Συνιδρυτής της VNK Capital κ. Βασίλης Κάτσος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Νίκος Κουρέτας, ο Πρόεδρος της Attica Bank και Πρόεδρος του Ταμείου Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. κ. Αναστάσιος Μάνος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, ο Γενικός Διευθυντής της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Α.Ε. κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AVAX S.A. κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, ο Chief Executive Officer της Edison S.p.A. κ.  Nicola Monti, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Α.Ε. κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Motor Oil Renewable Energy κ. Βίκτωρας Παπακωνσταντίνου, το μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περδικάρης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της KIEFER κ. Χρήστος Πετρόχειλος, ο CEO της ENERGEAN OIL & GAS κ. Μαθιός Ρήγας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της EUROLIFE και Πρόεδρος Ένωσης Ασφαλιστών Εταιρειών κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Νοτίου Ευρώπης της HILL INTERNATIONAL κ. Μανώλης Σιγάλας, ο Αντιπρόεδρος και Project Director του Ομίλου Κοπελούζου κ. Κωνσταντίνος Σιφναίος, o Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός, o Vice President (President elect 2025-2028) of International Gas Union κ. Andrea Stegher, ο National Technology Officer της MICROSOFT κ. Χάρης Τσαβδάρης, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Πιέρρος Χατζηγιάννης, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA BANK κ. Βασίλειος Ψάλτης.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το Συνέδριο:  https://aif.gr/

Χορηγοί επικοινωνίας: Real News, Realfm 97.8, Real.gr, Enikos.gr