Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Οι πληγέντες παραγωγοί μπορούν από σήμερα 23 Απριλίου έως και τις 6 Μαΐου να υποβάλλουν τις δηλώσεις ζημίας τους στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ.
Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης Δύμη

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά και τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θράκης Δημήτρη Πανταζή, παρουσία και του Δημάρχου Ιάσμου Τζανέρ Ιμάμ, βρέθηκε σήμερα σε Οικισμούς του Δήμου Ιάσμου στην περιοχή του “Γιακά” που επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση τις βραδινές ώρες της Κυριακής 21 Απριλίου, με αποτέλεσμα τις εκτεταμένες καταστροφές στους κερασώνες.

Σε καλλιέργειες σε Δύμη, Φωλιά, Ρίζωμα, Θάμνα, Αγίασμα και Σώστη, εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ζημιές, περίπου σε 160.000 δένδρα, ενώ οι καταστροφές στα κεράσια εκτιμώνται σε ποσοστό πάνω από 90%, με συνέπεια την αισθητή μείωση της φετινής παραγωγής.

Στη Δύμη διαπιστώθηκε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, και οι παραγωγοί ενημερώθηκαν για τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς Αυτοδιοίκησης για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποζημίωσή τους.

Στη διάρκεια της συζήτησης με τους παραγωγούς έγινε γνωστή η πρόθεση της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να αξιοποιήσει πρόγραμμα αντιχαλαζικής προστασίας για την ένταξη σε αυτό των κερασοπαραγωγών της Ροδόπης.

Παρόντες ήταν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Κτηνοτροφίας, Ριτβάν Χατζή Μεμέτ, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ψηφιακής Μετάβασης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Πολιτικής Γης, Ριτβάν Μολλά Ισά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αχμέτ Οσμάν Πεχλιβάν, και υπηρεσιακοί παράγοντες από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνοτροφίας Ροδόπης.

Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης Κοντά στους κερασοπαραγωγούς που επλήγησαν από το χαλάζι, ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood