Στεφάνι, στο πλαίσιο της Ημέρας Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, η οποία τιμήθηκε και στην Κομοτηνή, κατέθεσε μεταξύ άλλων και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ροδόπης, Κωνσταντίνος Βουζουκίδης.
“Τιμούμε σήμερα αυτούς που έχασαν την ζωή τους κατά την οργανωμένη από την Τουρκία γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και που το αποκορύφωμά της ήταν η δολοφονία των Ελλήνων Μικρασιατών στη Σμύρνη στις 14 Σεπτεμβρίου του 1922. Δυστυχώς ο εξ ανατολών γείτονάς μας δεν έχει Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο. Γενοκτονία σε βάρος των Μικρασιατών Ελλήνων, σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, σε βάρος των Αρμενίων. Υποκινούμενα στίφη βαρβάρων υπανθρώπων, έσφαζαν, βίαζαν, έκαιγαν, και έριχναν στη θάλασσα αμάχους”, επεσήμανε στις δηλώσεις τους ο κ. Βουζουκίδης, και αναφερόμενος στο σήμερα, πρόσθεσε:
“Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, σχεδόν έναν αιώνα μετά, η ηγεσία της Τουρκίας αρνείται να αντιληφθεί και να ζητήσει έμπρακτη συγγνώμη για τα εγκλήματα αυτά. Αντίθετα, δια στόματος Ερντογάν και κυβερνητικών της αξιωματούχων, απειλεί να τα επαναλάβει. Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει να προκαλεί με παράνομες ενέργειες και γελοίες αξιώσεις. Το μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας του Ελληνικού λαού, οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, ήδη ανάγκασαν τον Τούρκο πρόεδρο, τουλάχιστον προσωρινά, να ανακρούσει πρύμναν και να σταματήσει τις αστείες αιτιάσεις σε θέματα που δεν υπάρχουν“.
ce1803a4 img 1355Επιπλέον, εξέφρασε την εκτίμηση οτι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα αργήσει να έρθει αντιμέτωπος τη μήνη του λαού της γείτονος: “Πιστεύω ότι απάντηση στις προκλητικές ενέργειες και στις γελοίες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, θα δώσει σύντομα ο ίδιος ο τουρκικός λαός, ο οποίος στερείται την Ελευθερία του, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, και έχει εξαθλιωθεί οικονομικά εξ αιτίας της μωροφιλοδοξίας του Ερντογάν και της παρέας του. Θα τον στείλει σύντομα εκεί που ο Ερντογάν ήδη έχει κλείσει οποιονδήποτε (στρατιωτικό, δικαστικό, δημοσιογράφο, κ.λπ.), έχει διαφορετική γνώμη”.