Κομψάτος: 59.000 ευρώ για τη βελτίωση της παλιάς γέφυρας, αναμονή για την αποκατάσταση της καινούργιας

Ενόσω παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας του ποταμού Κομψάτου, προχωρούν οι διαδικασίες για τη βελτίωση του δρόμου δια της παλιάς γέφυρας, που συνδέει εναλλακτικά τον Πολύανθο με τον Ίασμο
ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΜΨΑΤΟΥ 1

Ενόσω παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της αποκατάστασης της πεσμένης γέφυρας του ποταμού Κομψάτου, προχωρούν οι διαδικασίες για τη βελτίωση του δρόμου δια της παλιάς γέφυρας, που συνδέει εναλλακτικά τον Πολύανθο με τον Ίασμο.

Στις αρχές του φθινοπώρου η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε προκηρύξει διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες σήμανσης και ασφάλειας οδού στο παλαιό τμήμα Πολυάνθου – Ιάσμου και στατικής επάρκειας παλαιάς γέφυρας». Ο διαγωνισμός, που είχε προϋπολογισμό 100.000 ευρώ με Φ.Π.Α., διεξήχθη ηλεκτρονικά, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, και ολοκληρώθηκε στα τέλη του Νοεμβρίου.

Πριν από λίγες μέρες, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού και την κατακύρωση της σύμβασης στην ανάδοχο εταιρία «Κοτσάφτης Γεώργιος Μιχαήλ», η οποία προσέφερε μέση έκπτωση 41,01%. Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη της εκτέλεσης του έργου, με τελικό κόστος περίπου 59.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση της καινούργιας γέφυρας, η οποία είχε καταρρεύσει τον Σεπτέμβριο του 2017, αυτές τις μέρες επρόκειτο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την εκπόνηση της μελέτης. Δεδομένου ότι ο ανάδοχος που θα προκύψει, θα πρέπει να ολοκληρώσει το μελετητικό αντικείμενο εντός 150 ημερών από την υπογραφή του συμφωνητικού, τα συμπεράσματα της μελέτης και η εκκίνηση της διαδικασίας για την αποκατάσταση αναμένονται στις αρχές του καλοκαιριού του 2019.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood