Στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάστηκε η φετινή θεατρική παράσταση της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής ενόψει των εορτών της Θείας Επιφανείας.

Νέοι από τις ενοριακές συνάξεις, και στελέχη των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης, απέδωσαν κείμενα Ελλήνων λογοτεχνών και συγκεκριμένα από τα έργα «Θανάσης Μέρτικας» του Κωστή Μπαστιά, «Χριστουγεννιάτικη νύχτα»του Γρηγόριου Ξενόπουλου, «Θείον όραμα» του Ανδρέα Καρκαβίτσα, «Τα κάλαντα»του Στρατή Τσίρκα,και «Η καμπάνα της Χριστουγεννιάτικης νύχτας»του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου.

Οι θεατές είχαν την ξεχωριστή ευκαιρία να “ταξιδέψουν” στην ηθογραφία της θάλασσας και της επαρχιώτικης κοινωνίας, στην ατμόσφαιρα του αθηναϊκού αστικού κόσμου, αλλά και στον μακρινό ορίζοντα του ξενιτεμένου Έλληνα. Μέσα από τα λογοτεχνικά οι ερασιτέχνες νεαροί ηθοποιοί κατάφεραν να ζωντανέψουν μπροστά στο κοινό τους ήρωες των έργων και να πείσουν για τον εσωτερικό τους αγώνα να ξορκίσουν τις δυσκολίες της ζωής, αναδύοντας το φως της ελπίδας που σημαίνει η γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την άψογη εκδήλωση και ευχαρίστησε τις παριστάμενες Προέδρους του ΔΗΠΕΘΕ και της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ.κ. Σοφία Μενεσελίδου και Νατάσα Λιβεριάδου αντιστοίχως, τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της παράστασης κ. Θεόδωρο Βρουζέλη, τις καθηγήτριες κ.κ. Ελένη Μαργαρίτη και Ελισάβετ Γιαλαντζή για την επιμέλεια των κειμένων, τον αφηγητή κ. Δημήτριο Προυσινούδη, και φυσικά τους ερμηνευτές Χρήστο Αραμπατζόγλου, Γεώργιο Κελεσίδη, Σοφία Κουκουρή, Μαρία Τσεκμέζογλου, Πασχάλη Γρηγορούδη, Άγγελο Καραγιάννη, Νικόλαο Ζουγανέα καί Μαρία Ιωάννου.

Ο επίσκοπος προέτρεψε “να κρατήσουν στις καρδιές τους τα πολλαπλά μηνύματα της εορτής των Χριστουγέννων και να έχουν τη χαρά της ελεύσεως του Χριστού ανάμεσά μας”.