Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί”

Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Ιβηρίτης: «Η Παναγία δεν έρχεται σε μια άγνωστη πόλη αλλά επιστρέφει, τολμώ να πω, στον θρόνο Της».
52338042952_9cb324ba9c_o (1)
  • Η θαυματουργός εικόνα της Θεομήτορος θα παραμείνει στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τουλάχιστον μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, και κατόπιν για όσο χρειαστεί ώστε να προσκυνήσουν όλοι οι επιθυμούντες, όπως γνωστοποίησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής, Παντελέημων.

Ιστορικές στιγμές ζει η πόλη της Κομοτηνής, στην “καρδιά” της Θράκης, καθώς από χθες Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022 αποτελεί την πρώτη επαρχιακή πόλη που υποδέχεται με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, την περίπυστη και θαυματουργή Εικόνα της Αειπαρθένου Μαρίας, της επιλεγομένης “Άξιον Εστί”, της πάντοτε διαμενούσης στο πάγκαλο αγιορείτικο περιβόλι Της, και σπανίως εξερχομένης αυτού (η ιερή εικόνα μέχρι χθες είχε εξέλθει του Αγίου Όρους μόλις πέντε φορές: δύο για να μεταφερθεί στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και μια φορά στην Κύπρο).

Το πανίερο Εικόνισμα της Θεομήτορος, κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, Χριστοφόρος Ιβηρίτης, πλαισιούμενος από Μέλη της Ιεράς Κοινότητος και τους Πανοσιολογιωτάτους Καθηγουμένους και Εκπροσώπους των Ιερών Μονών του Αγιωνύμου Όρους Άθω.

Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί"Να σημειωθεί ότι ο ερχομός της Παναγίας “Άξιον Εστί” στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το 2020 επί τη συμπληρώσει 100 ετών από την απελεύθερωση της Θράκης αλλά ματαιώθηκε ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού και μεταφέρθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2022.

Η υποδοχή έλαβε χώρα στην δυτική είσοδο της πόλης και εν πομπή κατευθύνθηκε προς το Ηρώο της πόλεως (Σπαθί), συνοδεία Αρχιερέων, της Φιλαρμονικής μπάντας του Στρατού, στρατιωτικού και αστυνομικού αγήματος, των Κληρικών της τοπικής Μητροπόλεως, πλήθος εκπροσώπων Συλλόγων, των αρχών του Νομού και εκατοντάδων ευσεβών Χριστιανών.

Συγκεκριμένα υποδέχθηκαν μαζί με τον Μητροπολίτη της Εκκλησίας της Μαρωνείας και της Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Ιωάννη Γκαράνη, οι Σεβ. Μητροπολίτες Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμονας, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Τριπόλεως Θεοφύλακτος, Περαιώς κ. Σεραφείμ, Σύρου κ. Δωρόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Φιλίππων κ. Στέφανος, Σισανίου κ. Αθανάσιος, Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Λευκοπόλεως (Βουλγαρία) κ. Πολύκαρπος.

Παρέστη επίσης ο Μουφτής της Κομοτηνής dr. Τζιχάντ Χαλήλ.

Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί"

Την εικόνα μετέφερε από το Πρωτάτο του Αγίου Όρους, το ΚΤΕΛ Ροδόπης, και συγκεκριμένα αντιπροσωπεία του, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αντώνη Νικολαΐδη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αδάμ Καλλιγά, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Δερδελάκο, και το Μέλος του Δ.Σ. Κώστα Τοπαλίδης.

Στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέστηκε δέηση και προσεφώνησαν επί του ιστορικού γεγονότος της παρουσίας του ιερού θησαυρίσματος του Αγίου Όρους ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης, ο εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως Γεν. Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Δημήτριος Γαλαμάτης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Κομοτηνής κ. Παντελεήμονας.

“Η τιμή γιά τό πλήρωμα τῆς ἱερᾶς μας ἐπαρχίας τυγχάνει ἀνυπέρβλητη, ἡ δέ σημασία τῆς ἐπισκέψεως ἱστορικά μοναδική καί ἀνεξίτηλη” τόνισε στην προσφώνησή του, έμπλεος συναισθημάτων πνευματικής χαράς και συγκινήσεως, ο κ. Παντελεήμονας και συνέχισε: “Ἐγκεντριζόμενοι κατά τήν πανεπίσημη αὐτή στιγμή, ἀγαπητοί ἀδελφοί, πέριξ τῆς ἱερᾶς εἰκόνος τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, ἄς προσευχηθοῦμε νά ἀποτελῇ διαρκῶς γιά ὅλους ἐμᾶς πηγή ἐμπνεύσεως καί τύπο μιμήσεως. Νά διαμένῃ ἡ Παναγία «ἐν ἱκεσίᾳ θερμῇ, ὥσπερ λαμπάς καιομένη ὑπέρ ἡμῶν» πρός τόν Σωτῆρα καί Υἱόν Της, καθ’ ὅλην τήν διάρκεια τοῦ πολυκύμαντου βίου μας. Νά συμβάλλῃ ἀποφασιστικά στήν ἀναζωπύρωση τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ μας φρονήματος, ὥστε νά κατανοήσουμε τό διαχρονικό καί μεστό ἀληθείας κήρυγμα τῆς Ἐκκλησίας, ὅτι τοῦτο τό Γένος καί Ἔθνος, δέν δύναται νά ἐξέλθῃ ἀπό κάθε ποικιλώνυμο κρίση ἤ πειρασμό «εἰ μή ἐν προσευχῇ καί νηστείᾳ» διά τῆς ἀσκητικῆς τῆς ἀγάπης καί τοῦ Σταυροῦ καί τῆς ἐν Χριστῷ ἀναστάντι βεβαίας ἐλπίδος”.

Ευχαρίστησε βαθυμύχως τον Πρωτεπιστάτη Χριστοφόρο Ιβηρίτη, τα Μέλη της Ιεράς Κοινότητος και τους Καθηγουμένους των Ιερών Μονών του Αγιωνύμου Όρους Άθω, γιά όσα αγαθά ενήργησαν, προκειμένου νά κομισθεί στην Κομοτηνή το πανίερο Εικόνισμα της Θεομήτορος, καί νά αποτελέσει την παραμυθία, την καταφυγή και το αγαλλίαμα εκείνων, οι οποίοι θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες τά προσευχητικά ξεσπάσματα τῆς ψυχῆς των ἐνώπιόν Της.

Περαίνοντας τον λόγο του ο κ. Παντελεήμων είπε: “Σᾶς διαβεβαιῶ, Ἅγιε Πρωτεπιστάτα, ὅτι ὡς ἐλάχιστος ἐν ἐπισκόποις θά προσεύχομαι ἀδιαλείπτως οἱ πρεσβεῖες τῆς «Κυρίας τῶν Ἀγγέλων» νά προστατεύουν καί νά παρηγοροῦν ἅπαντας τούς ἀγωνιζομένους καί γεραίροντας τήν Ἡγουμένην τοῦ Ἄθωνος – ἐκεῖ στό περιβόλι Της – ἀλλά καί κάθε ἀδελφό, ὁ ὁποῖος «πολλοῖς συνεχόμενος πειρασμοῖς» πάντοτε καταφεύγει στήν ἀληθινή του Μάνα, γιά νά τόν ξεδιψάσει μέ τό ὕδωρ τό ζῶν, Ἰησοῦν Χριστόν, ἐσταυρωμένον καὶ ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν”.

Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί"Στην αντιφώνησή του ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Αρχιμ. Χριστοφόρος Ιβηρίτης με συγκίνηση τόνισε ανάμεσά στα άλλα τις άρρηκτες σχέσεις του Αγιωνύμου Όρους με την Κομοτηνή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Παναγία δεν έρχεται σε μια άγνωστη πόλη αλλά επιστρέφει, τολμώ να πω, στον θρόνο Της».

  • Γιάννης Γκαράνης: “Η Παναγίας μας είναι εδώ για να μας στηρίξει και να μας εμψυχώσει”

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ανέφερε: “Εκ μέρους της Κομοτηνής και των κατοίκων της καλωσορίζω την έλευση της Ιεράς Εικόνας του «Άξιον Εστί». Περιποιεί μέγιστη τιμή για την περιοχή μας το γεγονός αυτό. Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας το Ανώτατο θεσμικό όργανο του Αγίου Όρους, που αποδέχτηκε την πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας και φέρνει στον τόπο μας την πολύτιμη για την ορθοδοξία μας αυτή εικόνα. Τη θαυματουργή εικόνα της Κυρίας Θεοτόκου με τον Χριστό, που αγιογραφήθηκε στη Βασιλεύουσα και φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου των Καρυών. Και που η Χάρη Της φωτίζει όλους τους ανθρώπους που τη σέβονται και την επικαλούνται με πίστη. Ελάχιστες φορές έχει βγει από τον Οίκο της. Και μία από αυτές είναι στην πόλη μας. Μετά από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο έρχεται να ευλογήσει με τη θαυμαστή Της παρουσία και τους πιστούς στην ακριτική γη μας. Σε καιρούς δύσκολους, που όλοι μας έχουμε ανάγκη να στηριχτούμε στα Ιερά και Όσια της θρησκείας μας, Αυτή είναι εδώ. Είναι εδώ για να μας στηρίξει, να μας ενθαρρύνει και να μας εμψυχώσει. Για να μας υπενθυμίσει ότι το Θαύμα της πίστης είναι παντού γύρω μας. Κι εμείς, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή, ιστορική εικόνα του «Άξιον Εστί», εδώ, στον Νομό μας. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό. Για την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας και για την απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Της Θρησκευτικής αυτής Κοινότητας, που αποτελεί τον θεματοφύλακα της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης για πάνω από χίλια χρόνια. Και στέκεται ακοίμητος φρουρός της Ορθοδοξίας σε παγκόσμιο επίπεδο, με απαράμιλλο ήθος, σοφία και σεμνότητα. Ο κόσμος που σήμερα συγκεντρώθηκε στην υποδοχή της Εικόνας αποδεικνύει περίτρανα τα λεγόμενά μου. Όλοι και όλες που θα κατακλύσουν τους Ναούς μας τις επόμενες μέρες θα τα επικυρώσουν με τον ωραιότερο τρόπο. Η λαμπρότητα της Ορθόδοξης πίστης και η ωραιότητα της παράδοσής της θα φωτίσουν μοναδικά τον τόπο μας. Η σεπτή εικόνα του «Άξιον Εστί» ας σκέπει με την Ιερή της ευλογία την πόλη μας. Κι ας γίνει για όλους τους πιστούς ο φάρος της ανάτασης και της ελπίδας, που θα παρηγορήσει και θα ενδυναμώσει τις ψυχές μας”.
Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί"
  • Δημήτρης Χαρίτου: “Εύχομαι η χάρη της Παναγίας να εμπνεύσει με δύναμη όλους μας, για να αναζητήσουμε έναν δικαιότερο και καλύτερο κόσμο”.

Ο Βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου ανέφερε: “Έχω την ιδιαίτερη τιμή εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, να υποδέχομαι ένα ιερό σύμβολο της Ορθοδοξίας, την εικόνα της Παναγίας, γνωστή ως Άξιον Εστί. Σήμερα είναι μια λαμπρή, μια ξεχωριστή ημέρα για την πόλη μας και την Ορθοδοξία, λόγω του ισχυρού συμβολισμού που εκπέμπει το πρόσωπο της Παναγίας, ως η τελευταία καταφυγή όλων μας στις δύσκολες στιγμές μας. Την καλωσορίζω και εύχομαι η χάρη της να εμπνεύσει με δύναμη όλους μας, για να αναζητήσουμε έναν δικαιότερο και καλύτερο κόσμο. Αξίζουν συγχαρητήρια στον μητροπολίτη μας και σε όσους συνέβαλαν στην έλευσή της”.
Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί"
  • Νίκος Τσαλικίδης: “Φάρος Ορθοδοξίας η Παναγία μας, ας προστατεύει τον ευλογημένο τόπο μας και τον λαό του”.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης ανέφερε: “Με μεγάλη τιμή υποδεχτήκαμε την σεπτή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιο Όρος. Ένα γεγονός λαμπρό για την Ροδόπη μας και την Κομοτηνή. Μία ιστορική απόφαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Μια μοναδική ευκαιρία ενδυνάμωσης της πίστης για όλους μας Ένας φάρος της ορθοδοξίας που προσελκύει πιστούς από κάθε γωνία της γhς και φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Ας προστατεύει τον ευλογημένο τόπο μας και το καλό όλων μας!”.
Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί"
Τέλος, η πομπή κατέληξε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου τελέστηκε Δοξολογία επί τη υποδοχή με τον λαό να κατακλύζει τόσο τον Ιερό Ναό, όσο και τους δρόμους περιμετρικά, αναμένοντας υπομονετικά να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας “Άξιον Εστί” που ευλογεί πλέον την ακριτική και ιστορική Ιερά Μητρόπολη της Θράκης.
Όλη τη διαδρομή από την άφιξη της ιεράς εικόνας στην πόλη μέχρι και την είσοδό της στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κάλυψαν υγειονομικά οι εθελοντές Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής. 

Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί" Κομοτηνή: VIDEO & 137 κλικ από την πάνδημη υποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Άξιον Εστί"πηγή

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood