Κομοτηνή-Utopia A.D.: “Δεν εκκενώνουμε την κατάληψη στην παλιά Νομική”

"Είτε με άσυλο είτε χωρίς, θα υπερασπιστούμε τους χώρους μας".
UTOPIA ΣΗΜΕΙΩΜΑ - Αντίγραφο

“Στα πλαίσια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης του κτιρίου και αναβάθμισής του, σας παρακαλούμε για την εκκένωση του χώρου ώστε να είναι δυνατόν να γίνουν εργασίες και εντός αυτού. Εκ της Τεχνικής Υπηρεσίας”.

Το σημείωμα αυτό βρήκαν σήμερα το πρωί φοιτητές της αναρχικής ομάδας Utopia A.D. θυροκολλημένο στο στέκι τους εντός του αύλειου χώρου της παλιάς Νομικής, γεγονός που προκάλεσε την αντίδρασή τους η οποία εκδηλώθηκε με το εξής μήνυμα-απάντηση:

“Σήμερα το πρωί συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του πανεπιστημίου ξήλωσε ότι βρισκόταν μπροστά από την κατάληψη (τραπέζια, καρέκλες, παγκάκι, κιόσκι, σιδερόπορτες και κάγκελα), και άφησε σημείωμα στην πόρτα για την εκκένωση του χώρου για να γίνουν εργασίες αναβάθμισης. Ο χώρος δεν έχει καμία ανάγκη από αναβάθμιση, είναι αυτοδιαχειριζόμενος και έτσι θα μείνει. Αν πιστεύουν ότι με την προειδοποίηση αυτή θα αφήσουμε οικειοθελώς τον χώρο, είναι γελασμένοι. Η όποια προσπάθεια εκκένωσης δεν θα μείνει αναπάντητη και δεν θα γίνει αναίμακτα. Το λέγαμε από την αρχή της ύπαρξής μας, ότι είτε με άσυλο είτε χωρίς, θα υπερασπιστούμε τους χώρους μας”.

Κομοτηνή-Utopia A.D.: "Δεν εκκενώνουμε την κατάληψη στην παλιά Νομική"Σε κοινή ανακοίνωσή τους μάλιστα, το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D., ο Ελεύθερος Αντιεξουσιαστικός Χώρος Adelante, και η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής, αναφέρουν:

«Σήμερα (Δευτέρα 18/11) το πρωί, οι πανεπιστημιακές αρχές ξήλωσαν ό,τι υπήρχε έξω από το Αναρχικό Στέκι Utopia A.D. απειλώντας με εκκένωση της κατάληψης μέσω ενός σημειώματος που άφησαν. Ο υποτιθέμενος λόγος είναι πως θα γίνουν εργασίες αναβάθμισης στον χώρο έπειτα από τους σοβάδες που έπεσαν κατά τη διάρκεια μαθημάτων στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής και κατά τύχη δεν χτύπησε κάποιος/α φοιτητής/τρια. Την ευθύνη γι’ αυτό το περιστατικό έχει μονάχα η διοίκηση του πανεπιστημίου. Ας μη γελιόμαστε, όμως, όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλεί μια κατάληψη δίπλα ακριβώς από εκεί που γίνονται τα μαθήματα. Πόσο ενοχλεί που τα πανεπιστήμια είναι μέσα στην πόλη και όχι εκτός και γι’ αυτό ετοιμάζονται να γραπώσουν τα κονδύλια για να μεταφέρουν τις σχολές εκτός αστικού ιστού, ανεβάζοντας παράλληλα το κόστος φοίτησης. Ένα κόστος το οποίο επωμίζεται ο καθένας και η καθεμιά που τολμάει να σπουδάσει στην Κομοτηνή, υπό τις απειλές για εισιτήρια από τα αφεντικά των Αστικών ΚΤΕΛ Κομοτηνής, τα άθλια φαγητά που προσφέρουν τα catering που γραπώνουν τα λεφτά του πανεπιστημίου χωρίς κανέναν έλεγχο για την ποιότητα που παρέχουν, κι όλα αυτά υπό την ανοχή της ίδιας διοίκησης και Πρυτανείας.

Κομοτηνή-Utopia A.D.: "Δεν εκκενώνουμε την κατάληψη στην παλιά Νομική"Μία πρυτανεία που αφήνει τον κάθε επιχειρηματία να διαχειρίζεται το πανεπιστήμιο σαν να είναι τσιφλίκι του, να απειλεί και να καταφέρεται ενάντια σε φοιτητές, ξαφνικά θυμήθηκε πως νοιάζεται γι’ αυτό και τους φοιτητές του. Όταν οι ίδιοι ζουν χωρίς ζεστό και πόσιμο νερό, κι άλλα πόσα προβλήματα διαβίωσης στα μικρά δωμάτια των Εστιών της Πανεπιστημιούπολης. Με μαθήματα που γίνονται σε προκάτ και σε αίθουσες που στάζουν νερά και έχουν κριθεί ακατάλληλες για χρήση. Με καθηγητές-προέδρους που πρέπει να είσαι στη ΔΑΠ για να σε περάσουν, κάνοντας σεξιστικά σχόλια σε εξεταζόμενες κι άλλα τέτοια “ωραία”. Και επειδή πρέπει να αναβαθμιστεί, πρέπει να εκκενωθεί ένας χώρος. Για ποια αναβάθμιση ακριβώς μιλάμε, όμως; Και πως μία κατάληψη στέκεται εμπόδιο σε αυτή; Μήπως μιλάμε για την αναβάθμιση σε ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο, μακριά από την κριτική σκέψη και αμφισβήτηση της εξουσίας και της κυριαρχίας; Μήπως η πολιτική δράση είναι το εμπόδιο; Μήπως τα ζωντανά πανεπιστήμια που σπέρνουν τις αντιστάσεις στο Κράτος και στο Κεφάλαιο; Για τα αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια και την επίθεση των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ και την κατάργηση του ασύλου, πάντως, δεν είδαμε έστω κάποια ανακοίνωση. Ούτε για την ισοδυναμία και εξίσωση των πτυχίων από τα πανεπιστήμια με αυτά των κολεγίων. Για τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν ενδιαφέρθηκε η διοίκηση και ο Πρύτανης. Για να μην πολυλογούμε, είμαστε στο πλευρό της κατάληψης Utopia A.D. καθώς θεωρούμε πως ο κάθε αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος και κατάληψη αποτελούν κοιτίδες και σπόροι της αντίστασης και ενός διαφορετικού κόσμου. Ενός κόσμου της αλληλεγγύης, της αυτοοργάνωσης πέρα από την κρατική επιβολή και το κεφάλαιο. Και να μην ξεχνάμε για τις εκκενώσεις καταλήψεων στα Εξάρχεια, την αναίτια βία των ΜΑΤ όπου βρεθούν και όπου σταθούν, την τρομολαγνεία και τα ψέματα των ΜΜΕ. Ό,τι σπέρνουν θα θερίσουν. Στηρίζουμε τις δράσεις για την υπεράσπιση του Αναρχικού Στεκιού Utopia A.D.

– ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΜΑΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΤΕ.

– Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΤΕΚΙ UTOPIA A.D.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ADELANTE

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood