Συνάντηση με τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα Matthew Lodge, είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε στον κ. Lodge συνολικά τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειάς μας αναφερόμενος ιδιαίτερα στη γεωγραφική θέση, στον διασυνοριακό χαρακτήρα και στην πολυπολιτισμικότητα της περιοχής.
Τόνισε ακόμη ότι οι υποδομές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναβαθμίζονται και ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος και ως πέρασμα στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και του εμπορίου.
Επεσήμανε, επίσης, πως η περιοχή φιλοδοξεί να καταστεί ελκυστικός τουριστικός προορισμός και πως η Διοίκησή του στηρίζει την προσέλκυση επενδύσεων.
Συζητήθηκαν επίσης θέματα επιχειρηματικότητας, γεωθερμίας και πρωτογενούς παραγωγής.
Ο Βρετανός Πρέσβης από την πλευρά του έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τoν ρόλο του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.
Τον κ. Lodge συνόδευε ο Υπεύθυνος Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Χ. Ψάλτης, ενώ τον κ. Μέτιο συνόδευε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Ν. Τσαλικίδης.
Κομοτηνή: Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε ο Βρετανός Πρέσβης Matthew Lodge Κομοτηνή: Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε ο Βρετανός Πρέσβης Matthew Lodge Κομοτηνή: Τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο επισκέφθηκε ο Βρετανός Πρέσβης Matthew Lodge