Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Στο Μήνυμά της η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, αναφέρει: “Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό, και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικείες τους αντίστοιχα”.

Στην πόλη της Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημόσιων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού Ροδόπης, από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημόσιων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2020.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου

  • 08:00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες και έναν σαλπιγκτή, και φωταγώγηση στρατοπέδων.
  • 10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της Ημέρας από τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης Μαριγούλα Κοσμίδου.
  • 11:00 Επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, στο Ηρώο της πόλης, κατάθεση στεφάνων, τήρηση σιγής ενός λεπτού. Τιμές θα αποδώσουν δύο οπλίτες και ένας σαλπιγκτής.
  • 17:00 Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο της πόλης.