Κομοτηνή | Το παράρτημα αποθεραπείας & αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκαν μαθητές/μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

Ελένη Χατζή: "Καλλιεργούμε ανθρωπιστικές αξίες, όπως αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, ανεκτικότητα, διαφορετικότητα, αλτρουισμό, συμπερίληψη".
Screenshot_2088

“Αποτελεί κοινό τόπο ότι ο εθελοντισμός ανάγεται σε  παγκόσμια κοινωνική αξία. Η  τυπική εκπαίδευση δεν αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα γνώσης και μάθησης. Σε αυτό το σημείο φαίνεται ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ μάθησης και εθελοντισμού. Ο εθελοντισμός είναι μια σημαντική πηγή μάθησης”. Αυτό σημειώνει η Υποδιευθύντρια του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής, Ελένη Χατζή, και σε αυτό το πλαίσιο μαθητές/μαθήτριες του σχολείου επισκέφθηκαν το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπου πραγματοποίησαν δράσεις με τους τροφίμους του ιδρύματος και προσέφεραν προϊόντα που συγκέντρωσαν.

Η Πρόεδρος του Κέντρου, Αναστασία Τζαμπαλζή, ενημέρωσε τα παιδιά για τη λειτουργία της δομής, τα ξενάγησε στους χώρους αυτής, και ακολούθησαν οι κοινές δραστηριότητες. Τα παιδιά έπαιξαν μαζί παιχνίδια, ζωγράφισαν, έφτιαξαν γλυκά και φύτεψαν λουλούδια στον “Κήπο της Αγάπης”, ο οποίος δέχτηκε για πρώτη φορά επισκέπτες μαθητές. Όλα τα παιδιά μαζί τραγούδησαν και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον Α. και στη Δ. που εκείνη την ημέρα είχαν γενέθλια.

“Ο εθελοντισμός δημιουργεί ένα πολύτιμο κοινωνικό κεφάλαιο και έχει μετασχηματιστική επίδραση στην κοινωνία, αφού συμβάλλει, τόσο στην κοινωνική ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή, όσο και στην αύξηση της κοινωνικής εμπιστοσύνης που ενισχύει τη μεγαλύτερη ενεργό συμμετοχή των πολιτών. Γι’ αυτό και ο εθελοντισμός και ο ρόλος του σχολείου στο να τον «διδάξει» στον μαθητή σε όλες τις βαθμίδες είναι τόσο σημαντικός. Καλλιεργούμε ανθρωπιστικές αξίες, όπως αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, ανεκτικότητα, διαφορετικότητα, αλτρουισμό, συμπερίληψη”, υπογράμμισε ακόμη η κ. Χατζή.

Κομοτηνή | Το παράρτημα αποθεραπείας & αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκαν μαθητές/μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνή | Το παράρτημα αποθεραπείας & αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκαν μαθητές/μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνή | Το παράρτημα αποθεραπείας & αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκαν μαθητές/μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνή | Το παράρτημα αποθεραπείας & αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκαν μαθητές/μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνή | Το παράρτημα αποθεραπείας & αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία επισκέφθηκαν μαθητές/μαθήτριες του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood