Μια νέα εποχή ανατέλλει για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, το οποίο οσονούπω θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες του, για να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής.

Στο κτίριο – «στολίδι» της Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης, ενώ παράλληλα καταρτίστηκε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τις καλλιτεχνικές δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την περίοδο 2018-2019. Ο εν λόγω σχεδιασμός θα αρχίσει να ξετυλίγεται από τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά λίγους μήνες νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου, το Μέγαρο θα φιλοξενήσει μια φαντασμαγορική, γεμάτη λάμψη εκδήλωση, η οποία θα σηματοδοτήσει την πανηγυρική μετάβαση στην καινούργια εποχή.

megaro5Ο λόγος για την τελική φάση των καλλιστείων «Miss Θράκη 2018». Τα προκριματικά του διαγωνισμού ομορφιάς θα διεξαχθούν στις 11 Μαΐου σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, ενώ οι 16 φιναλίστ που θα προκύψουν, θα έχουν την ευκαιρία να εμφανιστούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής, σε μια μεγάλη γιορτή αποθέωσης της γυναικείας και ειδικότερα της θρακιώτικης ομορφιάς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, τα καλλιστεία θα πλαισιωθούν από μουσικά και άλλα δρώμενα που συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας, ενώ η 11μελής κριτική επιτροπή θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του χώρου της ομορφιάς και της μόδας, από αναγνωρίσιμα πρόσωπα του χώρου του θεάματος, καθώς και από εκπροσώπους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ η οποία παραχώρησε το Μέγαρο. Μάλιστα, η επιλογή των τριών ή τεσσάρων αιρετών που θα λάβουν μέρος ως κριτές στα καλλιστεία, αναμένεται να γίνει σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με ντουέτο παρουσιαστών, που απαρτίζεται από γνωστή δημοσιογράφο από τη Θράκη και από δημοφιλή στο πανελλήνιο μοντέλο-ηθοποιό.

ekthesi e1522531907169Τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενταχθούν τα καλλιστεία «Miss Θράκη 2018», ως παράλληλη εκδήλωση, στην 25η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» (18-20 Μαΐου), αφήνουν ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, κ. Χρήστος Μέτιος, και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης και της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης, κ. Αντώνης Γραβάνης. Στο περιθώριο της σύσκεψης που πραγματοποίησαν χθες για την προετοιμασία της Εμπορικής Έκθεσης, αμφότεροι δήλωσαν καταρχήν θετικοί στη διασύνδεση των δύο διοργανώσεων, εκτιμώντας ότι η λάμψη των καλλιστείων θα λειτουργήσει προωθητικά για την προβολή της Έκθεσης πέρα από τα όρια της Περιφέρειας. Επιφυλάχτηκαν πάντως να λάβουν οριστική απόφαση σε μια από τις επόμενες συναντήσεις της Οργανωτικής Επιτροπής, αφότου θα έχουν εξετάσει όλες τις πρακτικές παραμέτρους του εγχειρήματος.

UPDATE

Ούτε Μέγαρο, ούτε καλλιστεία…

Όσοι βρήκαν ενδιαφέρουσα την ιδέα να φιλοξενηθεί μια φαντασμαγορική εκδήλωση καλλιστείων στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, μάλλον θα δυσαρεστηθούν τελικά. Διαβάστε περισσότερα…