Κομοτηνή: Το Make-A-Wish Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φωτίζει» την ελπίδα

Κομοτηνή: Το Make-A-Wish Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φωτίζει» την ελπίδα.
walk_wishes_N

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής.

Φέτος πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

Ο Δήμος Κομοτηνής υποστηρίζοντας το Make-A-Wish/Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, και συμβάλλοντας στη διάδοση του οράματος και του έργου του, φωταγωγεί το σιντριβάνι της Πλατείας Ειρήνης και γιορτάζει και τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής, δίνοντας με τον συμβολικό αυτόν τρόπο δύναμη σε όλα τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες που το έχουν ανάγκη.

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά, και το άγχος με την ελπίδα. Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Η πρώτη ευχή

Ο επτάχρονος Chris το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία, και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda, η οποία δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε! Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το αύριο. Το αύριο δυστυχώς δεν ήρθε τελικά για τον Chris· αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν και σε άλλα παιδιά που πάλευαν με μια απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών, και βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76 δολάρια και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος

Το Make-A-Wish Ελλάδος εκπληρώνει ευχές παιδιών 3-18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά ένα δώρο. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο Οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια.

Το Make-A-Wish Ελλάδος είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.800 ευχές, 230 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2021 παρά τους περιορισμούς λόγω Covid -19.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.makeawish.gr

Κομοτηνή: Το Make-A-Wish Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και «φωτίζει» την ελπίδα

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood