Ένα γλυπτό που “μιλάει”, και που στέλνει ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης του ευρέως κοινού για τον καρκίνο του μαστού, ενώ συνάμα εκφράζει παραστατικά ηθική στήριξη προς τις γυναίκες που μάχονται ενάντια στην ασθένεια, είναι το τελευταίο έργο του προέδρου του συλλόγου καλλιτεχνών Ροδόπης “Αθηνίων”, Άρη Ασσαριωτάκη.

Η εικόνα του γλυπτού είναι απολύτως “εύγλωττη”, με τον δημιουργό του να το αφιερώνει “στις αμαζόνες μαχήτριες του καρκίνου του στήθους”, που όπως σημειώνει, “αν μη τι άλλο αξίζουν τον σεβασμό μας”.

glipto karkino stithous 3Το κατασκευασμένο από χάλυβα 2mm γλυπτό, είναι διαστάσεων 60X15X8, και φιλοτεχνήθηκε από τον κ. Ασσαριωτάκη στο εργαστήρι μεταλλογλυπτικής του συλλόγου.

Η διαδικτυακή παρουσίασή του στο facebook, αποσπά ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια, ενδεικτικά της αίσθησης που έχει προκαλέσει και της αναγνώρισης της ευαισθησίας του δημιουργού του, όπως: “Συγκλονιστικά ωραίο κι εντυπωσιακό. Ευθυτενής και με ψηλά το κεφάλι η υπέροχη αμαζόνα σου Άρη. Συγχαρητήρια!”, “Υπέροχο ως έργο, ευαίσθητο, τρυφερό, ανθρώπινο ως αφιέρωμα! Μπράβο!”, “Υποκλίνομαι! Εντυπωσιακό, η τέχνη ακουμπά το πιο ευαίσθητο σημείο της γυναίκας, με αγάπη και σεβασμό”, “Υψηλή η αισθητική του γλυπτού! Η ενέργειά του από τον τρόπο που είναι στημένο, και η δύναμή του να επαναφέρει τη θετική ψυχολογία, αξίες της τέχνης σου αγαπητέ Άρη!”, “Οι ευαισθησίες σου σε εξυψώνουν πολύ Άρη!”, “Τόσο ντελικάτη, κι όμως τόσο…μεταλλική στον αγώνα της! Εξαίρετο!”, “Δεν νομίζω να αφήσει ασυγκίνητες τις επόμενες γενιές. Ένα έργο που αποτυπώνει τη μάστιγα της εποχής με πολλή αγάπη και ευαισθησία. Εύγε!”.

glipto karkino stithous 2 1