Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ροδόπης «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

mnimosino pesonton astinomikon 7Στην τελετή παρέστησαν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Υποστράτηγος κ. ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. ΤΖΟΥΒΑΝΑΣ Ιωάννης, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, ο Υποδιοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Ε.Α. Α.Μ.Θ. κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Παναγιώτης, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης κ. ΠΑΛΠΑΝΗΣ Αλκιβιάδης, ο βουλευτής Ν. Ροδόπης κ. ΜΟΥΣΤΑΦΑ Μουσταφά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ Νικόλαος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Κομοτηνής και Αντιδήμαρχος κ. ΜΟΥΡΤΙΔΗΣ Ιωάννης, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. ΛΙΒΕΡΙΑΔΟΥ Νατάσα, Στρατιωτικές – Πυροσβεστικές Αρχές, Πρόεδροι Σωματείων εργαζομένων και συλλόγων Νομού Ροδόπης, εν ενεργεία και συνταξιούχοι αστυνομικοί καθώς και πολίτες.

Στη συνέχεια τελέστηκε Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών, και ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου.

“Οι δεκάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες από το 1984 έως και σήμερα είναι ο τραγικός απολογισμός που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο για τη διαχρονική απαξίωση και άρνηση από πλευράς της Πολιτείας στην αναγνώρισή του λειτουργήματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού”, τόνισαν οι αστυνομικοί.