Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας και τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας «Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ», τελέστηκε το Σάββατο το πρωί, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ενώ στην τελετή παρέστησαν το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Σταυρούλα Τζατζανά, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Ταξίαρχος κ. Πασχάλης Συριτούδης, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ιωάννης Τζουβάνας,  οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Δ.Α. Ροδόπης, ο Υποδιοικητής του Τ.Δ.Α. Κομοτηνής, κ. Πέτρος Δεμερτζίδης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Α.Μ – Θ. κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης κ. Ζωή Σκευά, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, Στρατιωτικές – Πυροσβεστικές Αρχές, Πρόεδροι Σωματείων εργαζομένων και συλλόγων του Νομού Ροδόπης, αστυνομικοί εν ενεργεία και συνταξιούχοι, καθώς και πολίτες.

Στη συνέχεια, τελέστηκε Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στο καθήκον Αστυνομικών και οι παραβρισκόμενοι απόθεσαν τριαντάφυλλα σε ένδειξη σεβασμού της θυσίας και της μνήμης τους. Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης απευθύνονται ευχαριστίες σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της και τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη των πεσόντων αστυνομικών. «Οι δεκάδες νεκροί και οι χιλιάδες τραυματίες από το 1984 έως και σήμερα είναι ο τραγικός απολογισμός που πρέπει να προβληματίσει κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο, για την διαχρονική απαξίωση και άρνηση από πλευράς της Πολιτείας στην αναγνώρισή του λειτουργήματός μας ως επικίνδυνου και ανθυγιεινού», τονίζει η Ε.Α.Υ.Ρ.