Κομοτηνή: Θα παρουσιαστούν τα πρακτικά του επιστημονικού συμποσίου για την προσωπικότητα του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου Φιλιππίδη

Ο Αρχιεπίσκοπος των τριών ΟΧΙ στους Γερμανούς κατακτητές.
Ο ανδριάντας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, στον χώρο απέναντι από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και το παλαιό Επισκοπείο.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής διοργανώνει εκδήλωση προς τιμήν του από τη Γρατινή Κομοτηνής καταγόμενου, αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χρύσανθου Φιλιππίδη, γνωστού ως Αρχιεπισκόπου του ΟΧΙ.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ., στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης (έναντι Ηρώου Κομοτηνής), θα παρουσιαστεί ο τόμος των πρακτικών του διήμερου επιστημονικού συμποσίου που είχε διοργανώσει η Μητρόπολη στις 27-28 Μαΐου του 2016, κατά τις εργασίες του οποίου διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί φώτισαν την προσωπικότητα του χαρισματικού Αρχιερέα, του οποίου ο βίος και το έργο δεν έχουν αναδειχθεί αρκούντως στην Ελλάδα, μολονότι διαδραμάτισε υψίστης σπουδαιότητας ρόλο για τον Ελληνισμό, ενώ λαμπρά είναι και τα τρία «ΟΧΙ» που αποκρίθηκε στους Γερμανούς κατακτητές.

Τα εξαιρετικού ενδιαφέροντος πρακτικά, θα παρουσιάσουν:

  • ο Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.
  • Η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Αμοιρίδου.
  • Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Γεώργιος Τσιγάρας.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood