Σε εφαρμογή τίθεται εκ νέου, από αύριο Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο της Κομοτηνής.

Σήμερα εξέπνευσε η περίοδος «χάριτος» για τους οδηγούς, κατά την οποία η στάθμευση επιτρεπόταν ελεύθερα χωρίς τον κίνδυνο επιβολής προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ισχύει για τις οδούς Ορφέως, Δημοκρίτου και Ν.Ζωίδη, κατά μήκος δηλαδή του ποδηλατόδρομου, και πλέον η διάρκεια των καρτών στάθμευσης είναι μία ώρα, αντί για μισή ώρα που ήταν το 2018. Αντίστοιχα, το κόστος κάθε κάρτας, από 0,30 ευρώ ανέρχεται πλέον σε 0,50 ευρώ.

Η ελεγχόμενη στάθμευση θα ισχύει τις καθημερινές και το Σάββατο, από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ενώ την Κυριακή η στάθμευση των αυτοκινήτων θα είναι ελεύθερη.

Όσοι έχουν στην κατοχή τους παλιές κάρτες, δηλαδή της μισής ώρας, καλούνται να απευθύνονται στον Δήμο για να τις ανταλλάσσουν με τις καινούργιες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σε περίπτωση επιβολής προστίμου από την Τροχαία, οι παραβάτες θα πρέπει να πληρώσουν 20 ευρώ ή 10 ευρώ, εφόσον η εξόφληση γίνει εντός 10 ημερών.