Λάμψη και φως θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια της φετινής χριστουγεννιάτικης περιόδου το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής.

Σε όλη την έκτασή του (κήποι, δέντρα, εσωτερικοί διάδρομοι, σιντριβάνια) θα τοποθετηθεί εντυπωσιακός φωτοδιάκοσμος, αποτελούμενος από πολύχρωμα λαμπάκια led, προβολείς λέιζερ και προβολάκια τύπου spot.

Ταυτόχρονα, το Πάρκο θα φιλοξενήσει πολλές από τις χριστουγεννιάτικες δράσεις και εκδηλώσεις, που προγραμματίζει η ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποιούνταν κατά κανόνα στην πλατεία Ειρήνης.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για επέκταση των χριστουγεννιάτικων δρώμενων, το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του ενέκρινε την πρόταση της προέδρου της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσσας Λιβεριάδου, για τοποθέτηση τριών κατασκευών του χριστουγεννιάτικου στολισμού εντός του πάρκου της Αγίας Παρασκευής, καθώς και μίας παρόμοιας κατασκευής επί της Πλατείας Ειρήνης.

Πρόκειται συγκεκριμένα για:

  1. Μία κατασκευή που θα είναι συνδυασμός μετάλλου και ξύλου και θα τοποθετηθεί πάνω από τα περιµετρικά σιντριβάνια του πάρκου της Αγίας Παρασκευής.
  2. Μία κατασκευή που θα αποτελείται από μεταλλικά πλαίσια και θα τοποθετηθεί στο Ηρώον, πλησίον του πλάτανου
  3. Μία κατασκευή, που θα είναι σύνολο μεταλλικών ορθοστατών κυκλικής διατομής και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα δύο σιντριβάνια, σε υπάρχον κυκλικό παρτέρι του πάρκου της Αγίας Παρασκευής, και
  4. Μία κατασκευή ξύλινη, τύπου κιόσκι, η οποία θα τοποθετηθεί πλησίον του κεντρικού σιντριβανιού της πλατείας Ειρήνης.

Πρόθεση της ΔΚΕΠΠΑΚ είναι να λειτουργήσει κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων ένα θεματικό πάρκο, που θα εκτείνεται από την κεντρική πλατεία μέχρι το Πάρκο της Αγίας Παρασκευής. Περισσότερες λεπτομέρειες και τυχόν εκπλήξεις που θα περιλαμβάνει ο εν λόγω σχεδιασμός, θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες που θα ξεκινήσει η υλοποίηση των σχεδιαζόμενων παρεμβάσεων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το δέντρο με τα λαμπιόνια, καθώς και η φωτομπάλα, που πέρυσι κοσμούσαν το σημείο μπροστά από το Σπαθί, κατά πάσα πιθανότητα φέτος θα «μετακομίσουν» στην πλατεία Ειρήνης. Μάλιστα, αναμένεται να εγκατασταθούν στη θέση όπου τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε το καρουζέλ, δεδομένου ότι κατά την πρόσφατη δημοπρασία για την εκμίσθωση του χώρου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από τον επιχειρηματία.