Πιστά στο “ραντεβού” τους με την παιδιατρική κλινική του «Σισμανόγλειου» γενικού νοσοκομείου Κομοτηνής, μέλη του τοπικού γυναικείου τμήματος της AHEPA, «Θυγατέρες της Πηνελόπης / Νηρηίδες», προσέφεραν  είδη που θα καταστήσουν τις συνθήκες νοσηλείας των παιδιών όσο το δυνατόν πιο ευχάριστες και τις ώρες τους πιο δημιουργικές.

Χρώματα, παιχνίδια, παιδικά βιβλία και είδη καθημερινής χρήσης, συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν με περισσή αγάπη από τις «Νηρηίδες», υλοποιώντας έτσι αρχές και στόχους που κινούνται στο πνεύμα προσφοράς και αλληλεγγύης των «Θυγατέρων της Πηνελόπης».

«Στόχος μας είναι να συνδράμουμε στη βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν οι μικροί ασθενείς κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους», σημειώνει η πρόεδρος του τμήματος, Ελευθερία Μιχέλη-Μπότσαρη, και συμπληρώνει: «Άλλωστε, βαθιά πεποίθηση και κινητήριος δύναμη των δράσεών μας, αποτελεί το γεγονός πως η κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ από αλληλεγγύη». Καταθέτει, δε, τη δέσμευση, «με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και της προσφοράς για το κοινωνικό σύνολο, να είμαστε παρούσες στο κάλεσμα των καιρών μας για ένδειξη ανθρωπιάς και ειλικρίνειας σε κάθε κοινωνική μας δράση».

niriides paidiatriki 8

Η ενέργεια διεκπεραιώθηκε κατόπιν συζήτησης και συνεννόησης με τη διοίκηση του νοσοκομείου και με το νοσηλευτικό προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής, γι’ αυτό και οι «Νηρηίδες» ευχαριστούν τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Φιλιππίδη «για την αμέριστη στήριξη και τον δίαυλο επικοινωνίας που μας επέτρεψε να αναπτύξουμε», καθώς και τη διευθύντρια της κλινικής κ. Ελένη Καρανικολάου «για την αποδοχή της προσφοράς και τη φιλοξενία». Τους εύχονται, δε, «δύναμη και δημιουργικότητα να συνοδεύουν το έργο τους».