Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις επιχειρήσεων, μια κλοπή οχήματος και μία απόπειρα, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από τη Μεγάλη Τρίτη μέχρι σήμερα στον νομό Ροδόπης.

Η μία από τις διαρρήξεις αφορά το πρατήριο υγρών καυσίμων “AutoGas” του Κωνσταντίνου Βελκόπουλου, της εταιρείας Revoil, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Παραδημής, που συνέβη τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών και μίας ημεδαπής, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Χθες και σήμερα συνελήφθησαν οι τρεις από τους δράστες.

Αναλυτικότερα, από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε ότι οι δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέρρηξαν δύο επιχειρήσεις σε οικισμό της Ροδόπης και την ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής, καθώς επίσης αφαίρεσαν ένα Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο από την πόλη της Κομοτηνής και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα όχημα από οικισμό της Ροδόπης, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των δύο επιχειρήσεων μία ταμειακή μηχανή και ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, τα οποία περιείχαν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, η ταμειακή μηχανή και το συρτάρι ταμειακής μηχανής, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στoν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.