Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η πρώτη συνάντηση και συζήτηση με αντικείμενο την ασφαλή διοργάνωση του εορτασμού των Ελευθερίων στην πόλη της Κομοτηνής.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο Διοικητής της ΧΧΙ ΤΘΤ Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ροδόπης Κωνσταντίνος Σουλιώτης, και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου.

71828df2 95435426 2706549322955351 4960959081129967616 o

Όπως είναι κατανοητό, οι τρέχουσες συνθήκες και ειδικότερα η διατήρηση σε ισχύ των περιορισμών για τις συναθροίσεις, καθιστούν απαγορευτική τη διεξαγωγή των καθιερωμένων πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων που διοργανώνονταν τις ημέρες πριν και μετά από την 14η Μαϊού. Ως εκ τούτου, κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε μια πρώτη συζήτηση για τις δυνατότητες ασφαλούς διεξαγωγής των τελετών που πραγματοποιούνται την παραμονή και ανήμερα της επετείου: της επίσημης έπαρσης της Ιστορικής Σημαίας από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, της υποδοχής της θαυματουργού εικόνας της Θεομήτορος από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, της τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού, της Θείας Λειτουργίας, της Δοξολογίας και της επιμνημόσυνης δέησης, και της κατάθεσης στεφάνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα παραπάνω, τα μόνα που θα πραγματοποιηθούν σίγουρα, είναι κατά την παραμονή της επετείου, η έπαρση της Σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη, και η υποδοχή της θαυματουργού εικόνας· αυτή όμως κατά πως φαίνεται όχι στο Δημαρχείο, και δίχως να οδηγηθεί στην εκκλησία με πομπή. Το πιθανότερο είναι να αφιχθεί στον ναό παρουσία ολιγάριθμων εκπροσώπων των τοπικών φορέων, ενώ και ο εσπερινός πιθανότατα θα τελεστεί χωρίς τη μαζική προσέλευση πιστών, κάτι που θα συμβεί και ανήμερα της εορτής με τη Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δε, δεν εξετάζεται να λάβει χώρα η καθιερωμένη παρέλαση.
Σε κάθε περίπτωση, για όλα τα παραπάνω οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά και από συνεννόηση με την κεντρική διοίκηση, και αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.