Αλλεπάλληλες συσκέψεις με τους Ιατρικούς Συλλόγους της βόρειας Ελλάδας, με αντικείμενο τον κορωνοϊό, είχε κλιμάκιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Οι συναντήσεις ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους Ιατρικούς Συλλόγους Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κοζάνης, Χαλκιδικής και Κιλκίς. Ακολούθησε επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ξάνθης και συνάντηση με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, βουλευτές της περιοχής καθώς και τον Δήμαρχο Ξάνθης. Στη συνέχεια διεξήχθη σύσκεψη στο Δημαρχείο της Ξάνθης παρουσία της δημοτικής αρχής και του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης. Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Ιατρικών Συλλόγων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στις συσκέψεις ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις για τον κορωνοϊό, αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που θα πρέπει να ακολουθηθούν με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στις Καστανιές του Έβρου

Παράλληλα το κλιμάκιο του ΠΙΣ μετέβη στον Έβρο συνοδευόμενο από τον Αντιπρόεδρο των Ευρωπαίων Γιατρών (UEMS) και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Ανδρέα Παπανδρούδη καθώς και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, και επισκέφθηκε τα σύνορα. Εκεί πραγματοποίησε συνάντηση με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή, και συνομίλησε με το υγειονομικό τμήμα του στρατού, καθώς και με νέους στρατιώτες. «Η σκέψη όλων των επιστημόνων βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που επί 24ωρου βάσεως φυλάνε Θερμοπύλες στα σύνορά μας, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που μένουν άγρυπνοι φρουροί για την πατρίδα μας και τους ακρίτες», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.