Κομοτηνή | Σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών υπό την αρμόδια Υφυπουργό, Χριστίνα Αλεξοπούλου

"Έτος Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας", το 2024, για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
_MG_0980

Συνάντηση εργασίας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών & Καλών Πρακτικών ΑΜ-Θ, Ιρφάν Χατζηγκενέ, τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Παναγιώτη Χαλβατζή, εκπροσώπους της Περιφέρειας, και τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών & Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (δια ζώσης και διαδικτυακά), με αντικείμενο τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών, είχε σήμερα στην Κομοτηνή, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου. 

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί “Έτος Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ”, και το γεγονός αυτό όρισε εν πολλοίς το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται σειρά δράσεων σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των μεταφορών εν γένει.

Παράλληλα συζητήθηκε η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου.

Κομοτηνή | Σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών υπό την αρμόδια Υφυπουργό, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεταφορές και τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών που αφορούν στην:

  • οικονομική ανάπτυξη, αποδοτικότητα και λειτουργία του συστήματος μεταφορών, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.
  • ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα νησιά και μεταξύ συμπληρωματικών μέσων μεταφοράς, τη συνεργασία των συστημάτων, την εδαφική συνοχή και τη διασυνοριακή σύνδεση με χώρες εντός/εκτός Ε.Ε.
  • εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τομέα μεταφορών.
  • παροχή προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης σε σχέση με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τον πληθυσμό.  

Κομοτηνή | Σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών υπό την αρμόδια Υφυπουργό, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην αδήριτη ανάγκη μείωσης των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που αποτελεί στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα επί αυτού του σκοπού εργάζεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναφορικά με την προώθηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας των μεταφορών και της κινητικότητας.

Κομοτηνή | Σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών υπό την αρμόδια Υφυπουργό, Χριστίνα Αλεξοπούλου Κομοτηνή | Σύσκεψη για το Εθνικό Σχέδιο Μεταφορών υπό την αρμόδια Υφυπουργό, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood